Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

58 éves korában hunyt el a Könyvmolyképző Kiadó szerzője

Sajnos szomorú hírt kaptunk: hosszú betegség után 58 éves korában elhunyt Huntley Fitzpatrick, az Életem a szomszédban című nagyszerű regény szerzője. Az írót hat gyermeke, férje John, és megannyi családtagja, kollégája, és olvasók ezrei gyászolják.

Huntley elsősorban nem is írónak, hanem édesanyának vallotta magát, akinek a legboldogabb időtöltése volt, hogy arra bátorítsa a gyermekeit, hogy olvasottak, vagányak és valódi önmaguk lehessenek. Imádott összebújni a gyermekeivel, olvasni nekik és régi filmeket nézni a Massachussets déli partján lévő családi házukban. Férjét, Johnt gyakran élete szerelmének nevezte, és még harminc év házasság után is az ő nevét firkálta a jegyzetfüzetébe.

Huntley a Concord Akadémián végzett, és a Yale egyetemen is tanult. Kiadói munkáját a Harleuin szerkesztőjeként kezdte, de áttért az írásra. Első regénye, az Életem a szomszédban 2012-ben jelent meg Amerikában, és óráisi sikert aratott. Még két másik Young Adult kötetet írt, ezek nem jelentek meg magyarul sajnos.

Zseniális, kedves, melegszívű, vicces és együttérző volt, imádta a vörös rúzst, a mesés szoknyákat, és olyan régimódi érzékenységgel rendelkezett, ami miatt úgy tűnt, mintha egy másik korszakból származna” – nyilatkozta a halála után közeli barátja, a romantikus regényeket író Kristan Higgins.

Fitzpatrickról megelékezett az Instagram oldalán a Pushing the Limits – Feszülő húr szerzője, Katie McGarry is: „Huntley egyike volt azoknakk, akikbe az ember azonnal beleszeretett. Talán az egyik legkedvesebb lélek volt az univerzumban, és megszakad a szívem, amiért elment. Ami Huntley-ban és bennem kifejezetten közös volt, hogy mindketten mindennél jobban szerettünk anyának lenni.

Huntley Fitzpatrick 58 évet élt. Nyugodjon békében!