Home Könyvek listák 5 ok, hogy miért várom nagyon az új Bűbájos boszorkák sorozatot

5 ok, hogy miért várom nagyon az új Bűbájos boszorkák sorozatot

A The CW nemrég döntött: ősszel érkezik az új Bűbájos boszorkák sorozat, így már nem csak könyvekben olvashatjuk, és a tévében nézhetjük a régebbi részeket. Én a döntésnek nagyon örülök, és alig várom az új sorozatot. El is mondom, hogy miért!

#1 – A tinikorom kedvence volt az eredeti! Nem is tudom, talán 16 lehettem, mikor elkezdte itthon adni a Tv2, és minden délután ez volt a kötelező néznivaló. Az ismétléseket is sokszor megnéztem, sőt, még rajongói oldalam is volt pár hónapig a sorozatról. Szóval igen, az eredeti nekem hatalmas kedvenc. És éppen ezért várom a feldolgozást is.

#2 – Bízom a kreátorokban. Általában ha le is írom egy posztban, hogy ki egy sorozat kreátora, túl sok pluszt nem ad hozzá. Na, ez itt másként van. Az új Bűbájos boszorkákat ugyanis Jennie Snyder Urman készíti, az egyik ultimate kedvencem, az Emily Owens, MD kreátora, aki emellett a Jane the Virginért is felelős. Mindkét széria jó ajánlólevél, így itt tényleg úgy érzem, a kiváló alapanyag remek kezekbe került.

#3 – Éljen a diverzitás! Mai szemmel nézve az eredeti sorozat a szerencsétlen nyomozón túl nem igazán hitt a diverzitásban. Örülök, hogy a feldolgozás ezt a hibát kiküszöböli, és tényleg minden rasszból van itt főhős. Szerintem ez fontos és jó dolog, de persze látom én, hogy sokaknak nem szimpik a latínó lányok. Hát, ez van.

#4 – Girlpower! Most, a #MeeToo mozgalom idején igenis kellenek az olyan sorozatok, amikben három erős nő (sorry, boszorkány) megmenti a világot. A kreátorok pedig azt ígérték, hogy feminista hangvétele is lesz a sorozatnak, ami számomra további plusz pont.

#5 – Mert szimpatikus az egész. De tényleg, többször is megnéztem a trailert, nagyon átjön a Bűbájos hangulat. A színészek is szimpik, szóval, nálam az egész ahogy van hatalmas telitalálat. Persze, tudom, ez ízlés kérdése, de hát, nekem tényleg bejön ez az új sorozat. Legalábbis, az alapján, amit eddig láttam. De már most alig várom, hogy lássam az első részt, és alaposabb döntést hozhassak.