Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: On Sai – Vágymágusok 2. A két herceg

On Sai Vágymágusok sorozata nálam is nagy kedvenc lett, mert mindent tud, amit egy fantasy YA regényben szeretek, az pedig külön felemelő, hogy mennyire fülledt romantikát használ az író a kötetben. Ez a rész pedig simán hozta az első kötet színvonalát, sőt, talán még túl is szárnyalta azt.

* Kíváncsi lettél? Szerezd be kedvezményesen a kiadótól! *

A sztori szerint Rianna továbbra is a várban gyakorlatozik a többi katonával, és készülnek a háborúra, amiről kábé semmit sem tudnak. Amikor befut Erdon herceg, még bonyolultabb lesz minden, ráadásul Rianna továbbra is nagyon szerelmes Lidércbe, aki ugye fiúnak hiszi őt, és eléggé dühíti, hogy ennyire erősen vonzódik a lányhoz. Rianna végül izgalmas titkok nyomába ered, ami nem várt veszélyeket rejteget.

Akárcsak egy disztópiánál, úgy egy fantasy kötetnél is nagyon szeretem, ha az író erősen bemutatja az adott világot, és számos érdekességet, információt megoszt az olvasóval. Na ebben a részben Riannának hála egyre több minden kiderült az országról, és amikor a háború titkai is felszínre kerültek, hát én ott oda és vissza voltam a gyönyörtől, mert baromi klassz ötletnek tartom, különösen amikor tovább gondolták a hatásokat. (Nem spoilerezek ám) De nem csak ennek a kapcsán nyílt meg a világ, hanem az új szereplők által egyre inkább átjön a nemesség szerepe, a politikai intrikák és ezek önmagukban is tök érdekesek.

Riannát ebben a kötetben talán még jobban is keedveltem. Egyrészt tetszett, hogy most még inkább átjön a női egyenjogúság kérdése, amit olyan lágyan, de mégis erőteljesen feszeget az író, amitől még Rianna is elégedetten bólintana. Másrészt imádom Rianna jellemét is. Azt, hogy ennyire erős a jelleme, hogy ennyire okos és rafinált, a humora pedig teljesen levesz a lábamról, pláne amikor Lidérccel vitázik, na azoknál a jeleneteknél sírva röhögtem.

A kedvenc részeim mégis azok voltak, ahol Rianna megcsillogtatta a tudását, ahogy előjött belőle a könyvmoly, és sorra derítette ki az információkat, vagy éppen oldott meg problémákat. Amikor pedig a gyógyítók titkára is rájött, na ott én teljesen lefagytam, aztán csak lestem, majd jóízűt nevettem én is, mert az is olyan klassz ötlet volt. Különösen mert ez a kötet egyre erőteljesebben rezonált arra, hogy mi történik, ha megzavarjuk a természet működését, ha kivesszük a szipolyokat a képletből, és milyen rossz dolgokhoz vezethet, ha félünk attól, hogy egy nőnek is legyen hatalma. (Na ezért is volt olyan ütős az egyenjogúsági kérdés).

A romantikus részekért is odavoltam. Lidérc és Rianna naná, hogy kerülgették egymást, akadták szócsaták, vágytól izzó jelenetek, de nem is ezek ragadtak magukkal, hanem az egyszerű beszélgetéseik, vagy az elcsípett információk, ahogy egyre többet tudtak meg a másikról. Lidérc egy nagyon komplex, sokrétű karakter, több egy tipikus könyves álompasinál, és ezt nagyon tudtam értékelni olvasás során. Lehetetlen nem belezúgni abba a srácba.

A Vágymágusok az a sorozat, ahol a mellékszereplőkért is odavagyok. A Zaher szál olyan szép volt, imádtam, Mortot is egyre jobban kedvelem, pláne miután a szelet is magához hívta. Az új szereplők közül Erdont szerettem nagyon, és a Lidérccel való testvéri kapcsolatát, annak az alakulása is tök jól átjött a történet során.

Olvasás közben igazából csak egy dolog rángatott ki, de az nagyon. Rianna narrációban rengetegszer használta a „szájam” szót, ami szerintem nem illett egy ilyen tanult grófkisasszonyhoz. Ha egy parasztlány mondta volna ezt, még megértem a kor miatt, de Rianna tényleg olyan okos és művelt, az ő szókincséből ez a pórias szó nekem nagyon kilógott. De természetesen ez csak saját gondolat, nyilván lesz, akit ez nem zavar.

Értékelés: 10/10

Baromira élveztem A Két herceg olvasását, szó szerint a kezemhez nőtt a könyv, a második felét egy este ki is végeztem 🙂 A függővég után pedig extrán kíváncsi vagyok rá, hogy mi lesz még itt, de az is nagyon érdekel, hogy sikerül-e Riannának elérnie a céljait, és helyre hozható-e még a természet egyensúlya. Remélem legkésőbb jövő ilyenkor olvashatom a nagy lezárást!

Hogy tetszik a borító? Hát, bevallom nekem nem igazán tetszik. Az első rész borítójánál szebb, de továbbra sem vagyok elragadtatva. Ízlések és pofonok, ugye.

Kinek ajánlom elolvasásra? Ha egy klassz fantasy YA sorozatra vágysz, a Vágymágusok kell neked! Élvezd te is 🙂

* Kíváncsi lettél? Szerezd be kedvezményesen a kiadótól! *

VÁGYMÁGUSOK 2. A KÉT HERCEG – BLOGTURNÉ

 • A Könyvmolyképző Kiadó elhozta nekünk On Sai nagysikerű sorozatának, a Vágymágusoknak a második részét, mely A két herceg címet viseli. Ennek örömére a Blogturné Klub négy bloggere bemutatja Rianna izgalmas és mágikusan érzéki kalandjának folytatását, melyben bálokból, titkokból, és szívdöglesztő mágusokból se lesz hiány.

  Tartsatok velünk, mélyedjetek el a Vágymágusok világában, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott könyv egy példányát.

 • A Vágymágusok titkokkal teli világában minden elejtett szónak jelentősége van. Kémeinknek sikerült elcsípnie néhány fontos(nak vélt) üzenetet, ám akárhogy törjük a fejünket, sajnos képtelenek vagyunk rájönni, kitől is származhatnak. Segítsetek nekünk!

  Minden állomáson elrejtettünk egy-egy fecnit a bejegyzésünk valamelyik szava alá (nehogy illetéktelen kezekbe kerüljenek), nektek pedig nincs más dolgotok, mint megkeresni őket, és kitalálni, melyik kitől származhat a rajtuk szereplő mondat. Ha ügyesek vagytok, és a szerencse is nektek kedvez, jutalmul hazavihetitek A két herceg egy példányát.

  Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

   

  a Rafflecopter giveaway

 • 12/07 Könyvvilág
  12/10 Sorok Között
  12/13 Sorok Között – Karácsonyi interjú
  12/16 Spirit Bliss Sárga könyves út – interjú
  12/19 Dreamworld
  12/21 Spirit Bliss Sárga könyves út
  12/22 Dreamworld – Idézetek