Home Könyvkritika Könyvkritika: Vi Keeland & Penelope Ward – Nagyképű öltönyös

Könyvkritika: Vi Keeland & Penelope Ward – Nagyképű öltönyös

Vannak olyan könyvek, amikre az ember rögtön rávágja, hogy “na ezt tuti imádni fogom!“. Nekem a Nagyképű öltönyös is ilyen volt. Sokat vártam tőle (lehet ez volt a gond?), de sajnos nem lett kedvenc, bármennyire is számítottam rá.

A könyv legnagyobb előnye kétségkívül a humora és a főszereplői voltak. Mindkettőben nagyon erős volt a kötet, a legdominánsabb talán a humor volt. Szerettem a sok vicces jelenetet, a néha abszurd szituációkat. Az sms váltások mindent vittek, de a kedvencem az volt, amikor Graham a tanácsadó rovatba küldött kérdéseket, amiket Soraya a sajátos stílusában válaszolt meg. Kétségkívül ezeket a jeleneteket szerettem a legjobban a Nagyképű öltönyösben.

* Kíváncsi lettél? Ide kattintva kedvezményesen beszerezheted! *

Igazából az alaptörténet is érdekes: a nagy szájú olasz lány a vonaton megtalálja a nagyképű, nagymenő gazdag pasi telefonját, vissza akarná neki adni az irodájában, de a férfi még arra se méltatja, hogy fogadja őt. Így ott hagy neki pár erotikus képet a telefonján, meg egy üzenetet, hogy az anyukája szégyellné őt. Ezek után Graham felkeresi Sorayát, elkezdenek megismerkedni, és tulajdonképpen nagyobb bonyodalmak nélkül haladunk előre.

És ez volt az, ami miatt nem lett kedvenc a könyv. Egyszerűen hiányzott nekem az izgalom, a feszültség. Történtek dolgok, de igazából minden fordulatot tét nélkülinek éreztem. Nem az jött nekem át, hogy a két főhős megharcol a szerelméért, egymásért, hanem az, hogy milyen könnyen jön nekik minden. Még abban sem igazán találtam érdekességet, ahogyan összejönnek, hiszen a szexuális feszültség az első pillanattól adott, és elég hamar eljutottak arra a pontra, hogy nyilvánvalóvá vált, nem állhat közéjük semmi.

A kötet vége felé az írónő behozott egy bonyodalmat, amiben a hősnő mártírkodhat, de igazából azt is csak olyan utolsó kétségbeesett kísérletként értelmeztem, hogy legyen valami izgalom. A könyv második felében behoztak az írónők még egy kissé klisés, telenovellákból átvett történetszálat, ami alapvetően nem volt rossz, de valahogy még így is kevésnek éreztem.

A humor mellett viszont szerettem a karaktereket. Soraya és Graham is komplex, jól felépített karakterek voltak, és külön bejött, hogy Soraya múltja milyen okosan rezonált azzal a bizonyos behozott történetszállal. A hősnőnknél tök jó döntés volt, hogy ennyire nagyszájú, magabiztos, végre nem egy ártatlan virágszálról olvastam, hanem egy okos, felnőtt nőről, aki tisztában van az adottságaival, az előnyeivel, van egy értékrendje, és valahogy kézben tart mindent – még ha kívülről káoszosnak is tűnik. A hajtincs festős ötlet pedig mindent vitt.

Grahamnál megkaptuk a szokásos könyves álompasit. Helyes, jótestű, milliárdos, piszkosul magabiztos, és természetesen szörnyű múltja van, olyan, amibe bárki beleroppanna. Graham esetében nem zavart ez a klisé, mert az írónők jól átadták a karaktert, érezhető volt minden tette mögött a múlt szele, és sokszor a szívem szakadt meg érte, miközben csak a legjobbakat kívántam neki – és persze Sorayának is.

Értékelés: 7/10

Szerintem a Nagyképű öltönyös egy vicces és romantikus limonádé könyv lett, amit a szerethető főszereplők miatt nem is bánok, hogy végig olvastam. Azt viszont sajnálom, hogy komolyabb bonyodalmak és izgalmak nélkül maradt a kötet, emiatt nem lett sajnos a kedvencem.

Hogy tetszik a borító? Nagyon szexi, és valahogy így képzeltem el Grahamat is. Apropó, a modellről itt találtok infókat.

Kinek ajánlom elolvasásra? Ha szereted az írónők korábbi regényeit, szerintem mindenképpen olvasd el ezt is. Nem egy Legdrágább mostohabátyám-szintű kincs, de kétségkívül csillog ez is.

* Kíváncsi lettél? Ide kattintva kedvezményesen beszerezheted! *

NAGYKÉPŰ ÖLTÖNYÖS – BLOGTURNÉ

 • Hamarosan megjelenik a Könyvmolyképző Kiadónál Vi Keeland és Penelope Ward közös regénye: Nagyképű öltönyös címmel. A két népszerű szerző garanciát jelent a remek szórakozáshoz, Soraya és Graham történetét a könnyed, romantikus műfaj kedvelőinek ajánlunk. A Blogturné Klub kilenc állomáson keresztül mutatja be a történetet, és a szexi öltönyös játékunk kapcsán három szerencsés nyertes örülhet a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott nyereménykönyveknek.

 • Nagyképű öltönyösök helyett Jóképű öltönyösöket mutatunk nektek, ki kell találnotok kik vannak a képeken! Minden állomáson más-más öltönyös híresség várja, hogy beírjátok a nevét a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
  Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni az értesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 11.10 Kelly és Lupi olvas
  11.12 Angelika blogja
  11.14 Sorok között
  11.16 Betonka szerint a világ…
  11.18 Deszy könyvajánlója
  11.20 CBooks
  11.22 Kristina blogja
  11.24 Never Let Me Go
  11.26 Insane Life