Home Könyvek listák Imádod a Szépség és a szörnyeteget? Akkor olvasd el ezt a 3...

Imádod a Szépség és a szörnyeteget? Akkor olvasd el ezt a 3 könyvet!

A Szépség és a szörnyeteg az egyik legismertebb, és legtöbb ember által szeretett Disney rajzfilm, hiszen egy okos, könyvmoly lányt állít a középpontjában, és a belső szépség diadalát is ki lehet hámozni az üzenetei közül.

A történet természetesen az írókat is megihlette, és jó pár feldolgozása készült már. Íme három, amit feltétlenül ajánlok elolvasásra.

Alex Flinn – Beastly: A Szörnyszívű

A könyv történetét napjainkba helyezte az írónő, ez ad egy plusz varázst, érdekességet az alapötlethez. Itt most a Szörny az abszolút főhős, az ő nézőpontjából láthatunk mindent, így jobban átjön a karakterfejlődés, az, ahogy egy a szépséget kutató, önző fiúból végül előtör a kedves, jólelkű férfi. Az adaptáció is zseniális lett.

Rosamunde Hodge – Kegyetlen szépség

A Szépség és a szörnyeteg szimbólumai több ponton is megjelennek a könyvben, amit már a borító rózsás motívuma is sejtet. Ott van például a szó szerinti szörny, a lány, akit kényszerítenek, hogy a palotában éljen vele. A történet viszont emellett kegyetlen, elgondolkodtató és nagyon eredeti.

Sarah J. Maas – Court of Thornes and Roses: Tüskék és rózsák udvara

Sokan talán nem tudják, de az írónőnek a Szépség és a szörnyeteg jelentette az alapot a sztori megírása közben. Feyre és Tamlin kapcsolatában jelenik meg mindez gyönyörűen, és hát, Tamlin szó szerint is képes átváltozni szőrös szörnyeteggé, ha valaki felhúzza őt. Persze a sztori csak az alap sémát vette át, végül teljesen más lett az egész.