Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Filmajánló: Íme, 5 imádnivaló könyvadaptáció a hétvégére

Egy picit pihentetnéd az olvasást? Vagy két könyv között megnéznél pár filmet? Netán összegyűlnél a családdal, hogy közösen nézzetek meg valamit? Akármelyik is legyen, íme 5 szuper filmet, amik elszórakoztathatnak a hosszú hétvégén!

Ha kimozdulnál – Ébredj új testben minden nap!

Nap nap után (David Levithan): A mozik éppen most játsszák a Nap nap utánt, aminek a főhőse „A”, egy olyan lélek, aki minden nap új testben ébred. A film kritikái eddig egészen pozitívak, és többen kiemelték azt is, hogy a regény üzenetét is sikerült helyesen átadniuk. Vasárnap talán még nyitva is találsz pár mozit.

Ha a családdal filmeznél – Az igazi szépség belül lakozik

Az igazi csoda (R.J. Palacio): A könyv egyszerűen csodálatos, és szerencsére sikerült méltó adaptációt készíteniük a filmeseknek. A sztori főszerepében Auggie, egy 10 éves kissrác, akinek az arca egy születési rendellenesség miatt más, mint a társaié. Amikor először megy suliba, a beilleszkedéssel küzd – és nincs könnyű dolga. Megható, elgondolkodtató és szórakoztató a film egyszerre, Jacob Tremblay és Julia Roberts játéka pedig mindent visz.

Ha kell egy kis WTF – Amikor minden napod ugyanaz

Mielőtt elmegyek (Lauren Oliver): Te mit szólnál, ha minden napod újraélnéd? És pont azét a napét, aminek a végén te, vagy a legjobb barátaid meghalnak? A hősnő pont ezzel szenved, és rá kell jönnie a megoldásra. A film vége igazi WTF élmény, az eleje kissé unalmasabb, de megéri kitartani. Már csak Zoey Deutch játékáért is, egyértelműen maradandót alkotott most a vásznon.

Ha csábítanak a kalandok – De ezt a játékot jobb hanyagolni

Jumanji – Vár a dzsungel (Chis Van Allsburg): Igen, bizony, az eredeti ötlet egy regényből származik. A kultikus Jumanji folytatásában ezúttal nem társasjátékként, hanem videójátékként szórakozik a játékosaival a Jumanji. Most öt tinédzser kerül a dzsungelbe, élet-halál harcok közé, de a fókusz mégis a főszereplő srácok karakterfejlődésén van, és pont ez ad másodlagos jelentést a filmnek, ami miatt tényleg érdemes megnézni.

Ha retrót néznél – Mert néha ezt is kell

Alkonyat (Stephenie Meyer): Ki ne ismerné Bella és Edward, a vámpír történetét? De felteszem a kérdést: mikor láttátok utoljára a filmet? Szerintem csekkoljátok most, hátha visszatérnek a régi emlékek. Persze ha valaki ultimate fanatikus rajongó volt, és úgy érzi, ha megnézné, akkor elveszne a régi varázs, akkor jobb hanyagolni. (Én pont emiatt nem nézem újra a High School Musical filmeket. Mai fejjel biztos nem tetszene úgy, mint tizenévesen)