Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Öt ok, hogy miért érdemes elolvasni a Párválasztó sorozatot

Szerelmes vagyok a Párválasztó sorozatba. Annyira imádom a sorozat összes kötetét, hogy bátran ajánlom elolvasásra. Az összes részről írtam már értékelést, akit érdekel, itt megnézheti.

Ha pedig egy rövidebb írásra vágysz, és éppen tanakodsz, hogy érdemes-e időt szánni Kiera Cass letehetetlen sorozatára, akkor íme, öt ok, ami talán segíthet meghozni a döntést.

#1 – Szuper disztópia

Bár a romantikán van a hangsúly, de Cass felépített egy egész jól funkcionáló világot, ami tele van lehetőségekkel. Kapásból a kasztrendszer általánossá tétele volt a legjobb ötlet, a maga rossz, és jó oldalaival együtt. Külön izgalmas volt mindezt a királyi család, és a szegényebb népréteg oldaláról is megismerni

#2 – A Herceg és a Nagy Ő

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de szeretem a hercegnős könyveket, sorozatokat. Nos, ha más is így van vele, akkor ez igazi telitalálat, akárcsak maga az alapötlet. Végy egy dögös herceget, és ötvözd a Nagy Ő-vel. Itt ugyanis 35 államból kiválasztanak egy-egy lányt, akik egy Nagy Ő-szerű műsorba csöppennek. Beköltöznek a palotába, a herceg pedig folyamatosan „ejti ki őket„, míg végül csak egy marad, aki szó szerint hercegnő, majd pedig királynő lesz. Most őszintén, nem zseniális? Engem már ezzel megfogott anno.

#3 – WTF pillanatok

A sorozatban sok az előre nem látható momentum, amivel tényleg képesek meglepni az olvasókat. Kifejezetten érdekes volt például a lázadók szálának a bevezetése, a harmadik részben pedig olyan emberekről derülnek ki meglepő titkok, ami végig szem előtt van, mégsem tűnik fel. Apropó, titkok: van aztán dögivel, és amikor egy-egy napvilágot lát, na az a WTF pillanat a köbön.

#4 – Szerelmi háromszög

Tudom, legtöbbször ez inkább elrettenti az olvasót, mintsem kifejezetten vonzóvá tenné a könyvet, de… Ez a szerelmi háromszög jól van felépítve. Itt érezni, hogy a hősnő tényleg döntéshelyzetbe kerül, tényleg szereti mindkét fiút, és tényleg izgulhatunk, hogy vajon ki mellett dönt. Sőt, bele is gondolhatunk, hogy ki mellett kéne lennie – elő a Team Aspen és Team Maxon táblákat, mert szükség lesz rá.

#5 – Fenomenális karakterek

Pont azért szerettem a sorozatot, mert tele van egy rakat zseniális karakterrel. Vegyük példának a hősnőnket, aki látszólag egy naiva, de sokkal több van benne, akárcsak Maxonban, a hercegben. Külön jó, hogy itt tulajdonképpen senki sem fehér, vagy fekete. Mindegyik karakterben van olyan, ami miatt nem lehet túl büszke magára, és ezek teszik még emberibbé őket. A jó sorozat az, ahol még a főgonosz kegyetlen tettei mögötti szándék is megérthető, itt pedig ez adott.

* Kíváncsi lettél? Ide kattintva megrendelheted a köteteket *

Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading