Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Borítómustra: Íme, a Leányrablás Budapesten hivatalos borítótervei!

A Könyvmolyképző Kiadó facebook oldalain néha szavazásra invitálnak: olvasóként beleszólhatunk, hogy melyik borítót szeretnénk az adott regényen látni. Most arra voltam kíváncsi, hogy anno milyen tervek készültek Böszörményi Gyula letehetetlen bestseller kötetéhez, a Leányrablás Budapestenhez, így visszanéztem a Vörös Pöttyös oldalon.

Legelőször 2014. október 10-én lehetett voksolni, az eredeti terven egy korabeli fotón üldögélt egy lány, aki gondolom Milit hivatott megjeleníteni. A borítón nagyon menő a cím kiírása, a távirat is. Nem rossz, de nem egy Young Adult regényre asszociálnék, ami elsőre talán problémás lehet.

A második szavazásra 2014. november 30-án került sor, akkor három borító közül lehetett választani. Ezek már jóval inkább a Young Adult kategóriát képviselik, és meglehetősen szépek is. A fekete hátterű esernyős ugyan nem az én világom, de mutatós, ahogy a Németh Balázs által tervezett piros hátterű borító is meglehetősen jól néz ki.

Ahogy láthatjátok, eme három terv között ott van már a végleges is, igaz, pár apróbb módosításon esett át, például fehér lett a cím tipográfiája. Ha netán nem ismernétek, a végleges borítót itt csodálhatjátok meg.


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading