Home Hírek Íme, a 2016-os Goodreads Choice Awards győztesei!

Íme, a 2016-os Goodreads Choice Awards győztesei!

Véget ért a Goodreads Choice Awards, amiben több tízezer olvasó szavazhatott a kedvenceiről. Azért is érdemes olvasóként figyelemmel követni a szavazást, mert a kiadók is ezt teszik, és a győztes könyvek közül általában több itthon is meg szokott jelenni.

goodreads

Ide kattintva megnézhetitek az összes győztest, alább kiemeltem pár kategóriát.

– A legjobb fantasy regény naná, hogy a Harry Potter és az elátkozott gyermek lett. Ami nem is regény, hanem egy színdarab szövekgönyve, szóval részemről WTF.

colleen-hoover

Colleen Hoover ismét diadalmaskodott, az It Ends With Us lett a legjobb romantikus regény.

– Az itthon is ismert Ruta Sepetys könyve is YA díjat nyert.

– Sarah Andersen humoros képregényválogatása, a FElnőni kiábrándító is győzni tudott, mint a legjobb képregény. És tegyük hozzá, totál megérdemelten.

– A Tüskék és rózsák udvara második része lett a legjobb YA fantasy, nem csoda, hogy ennyire vidám Sarah J. Maas a lenti képen.

sarah-j-maas

A két nagyöreg, Stephen King és Rick Riordan is győzött a kategóriájában. King könyve, az End of Watch legjobb a legjobb thriller, Riordan Apollo sorozata pedig a legjobb gyerekkönyv.

Kíváncsian várom, hogy a győztes – és persze a jelölt – könyvek közül mik jelennek majd meg itthon. Ne feledjétek, ide kattintva megnézhető a teljes lista.