Home Hírek John Green felfedte, hogy eredetileg másként ért volna véget a Csillagainkban a...

John Green felfedte, hogy eredetileg másként ért volna véget a Csillagainkban a hiba!

John Green egy rádióinterjúban elárulta, hogy eredetileg másként ért volna véget a Csillagainkban a hiba története. Méghozzá meglehetősen különösen… Figyelem! Innen spoileresen folytatom, aki nem látta a filmet, vagy olvasta a könyvet, ne olvasson tovább.

csillagainkban-a-hiba-03

A második vázlat vége egy klasszikus problémával zárta volna a kötetet. Van Houten, a holland író az egyik karaktert a “vasút probléma” esettel szembesíthette volna, ami filozófiai alapon mindig is nagyon érdekelte John Greent.

A “vasút probléma” röviden erről szól: tudod, hogy egy vonat ezerrel robog előre, és a sínre van kötve 5 ember. De te elhúzhatod a kart egy másik sínre, ahová csak 1 ember van odakötözve. Ha meghúzod a kart, megmentesz 5 embert, de annak az 1 embernek a haláláért száz százalékig te leszel a felelős.

csillagainkban-a-hiba-01

Persze vélhetően nem arról volt szó, hogy Hazelnek, vagy Augustusnak embert kellene ölniük, gondolom filozófiai szinten folyt a beszélgetés, Van Houten idegesítő stílusával. Mondjuk úgy, hogy Hazel nagyon dühös Augustus halála miatt, és Istent hibáztatja, vagy éppen mást, Van Houten pedig ezzel érvel. Máshogy el nem tudom képzelni, Green pedig nem árulta el.

A szerkesztője ezt az ötletet elsőként egy viccnek fogta fel, aztán rájött, hogy Green komolyan gondolja. Úgy vélekedett, hogy ez a könyv sokkal nagyobb dolgokról szól, mint “vasút probléma”, ezért nem erre kéne a lezárásnál koncentrálni.

"The Fault In Our Stars" Reunion And "Amsterdam" Bench Dedication Ceremony

Két évvel ezelőtt Green azt is elmesélte, hogy a szerkesztője egy másik lezárástervezetről is lebeszélte, és egek, milyen jól tette! A könyv első változatának a vége az volt, hogy Hazel és Van Houten meghaltak egy lövöldözésben egy drogbáróval együtt, és ez valamiként Augustus életének akart tiszteletet állítani.

Nos, meg kell mondjam, nagyon örülök, hogy a Csillagainkban a hiba szerkesztője ennyire élelmes volt, és sikerült úgy lezárni ezt a csodás történetet, hogy mindannyiunk számára örökre felejthetetlen maradt.