Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Mia Sheridan – Stinger: A Skorpió fullánkja

Egy biztos: Mia Sheridan nagyon ért ahhoz, hogy olyan alapötleteket találjon ki a New Adult regényeihez, amiket olvasva egyből kíváncsivá tesz. A Leóban ez az árvaházban megismerkedett két fiatal története volt, a Stingerben pedig az ügyvédlány és a pornósztár képtelen szerelme.

Bizony, az itteni kötet férfi főhőse a felnőtt szórakoztatóipar ifjú csillaga, Carson Stinger, a pornósztár, aki öt sikeres filmen már túl is van. Azért érkezik Las Vegasba, hogy egy expón vegyen részt, és dedikálja a rajongói csupasz mellét. Ő a srác, akinek az anyja is pornósztár volt, belecsöppent az iparba, és aki szenved attól, hogy a szépsége az egyetlen, amit értékelhetnek.

* Kíváncsi lettél? Rendeld meg nagy kedvezménnyel! *

stinger

Vele szemben Grace a lány, akinek van egy terve. Pontosabban, aki eltervezte az egész életét. Pontosan tudja, mikor akar férjhez menni, milyen munkát akar végezni, és időközben rá akar találni a kettes számú pasijára, aki megtanítja a szex trükkökre, hogy a leendő férjének majd igazán jó legyen.

A főhősök nem is lehetnének egymástól különbözőbbek. Mint gondolkodásban, neveltetésben, életcélokban és élethelyzetekben is nagyon mások. Amikor azonban közösen bent ragadnak a liftben, elkezdenek beszélgetni, a kezdeti vonzalom pedig átalakul valami mássá. Adnak maguknak egy hétvégét, szexelni, barátkozni, hogy átélhessenek pár feledhetetlen pillanatot. A két nap alatt pedig nagyon mélyen egymásba szeretnek, a kérdés, hogy lehet-e közös jövőjük.

Leginkább Carson karaktere miatt olvastam el a könyvet. Nagyon érdekelt, hogy mihez kezd az írónő. Sajnos a könnyebbik úton haladt, tehát jött a könnyfakasztó sztori arról, hogy szerencsétlen srác élete milyen nehéz volt, utált tanulni, eltapsolta a megörökölt pénzét (mert hát kötelező bejárni Európát és leszarni a jövőt), meg hát, nem tudja mit tegyen, a producerek meg azt akarják, pornózzon, mert olyan szexi, szexelni meg amúgy is szeret…

Valahol tetszett, hogy meg lett magyarázva, miért került az iparba, mégis, kicsit megúszósnak éreztem, leginkább az egész lezárását. Mintha tényleg csak azért került volna be, hogy legyen valami extra a könyvben, ami miatt Grace – egy valóban komoly – morális dilemmába kerülhet. Szerelembe eshet-e egy pornósztárral, megengedheti-e mindezt magának és küzdhet-e az érzései ellen.

Annak azért örültem, hogy hitelesnek tűnt a pornó ipar árnyoldalának a bemutatása, hogy a pornósoknak egy csepp tisztelet sem jár, hogy még a legnagyobb rajongók is lenézik, és kábé emberszámba se veszik őket. Hogy mennyire nehéz a párkapcsolat kialakítás, és milyen komoly lelki sebeket ejthet az emberben, ha ilyen bűnös foglalkozást választ.

A könyv tulajdonképpen két részre bontható, az egyik fele az előzmény, a másik pedig az öt évvel később sztori. Utóbbi teljesen más tónusú, mint a könyv első fele, sőt, igazából két különböző műfajról is beszélünk, hiszen az első felében a romantika és az érzékiség dominált, míg a második felében a bűntény, a nyomozás, az ügyvédesdi és így tovább. Az inkább tűnt egy kriminek, míg a kötet első fele egy erotikus könyvnek. A kettő egyesülése érdekes végeredményt hozott, de nem tudom eldönteni, hogy ennek örültem-e.

A krimis rész kidolgozottsága, a bűntény, és az apró csavarok tetszettek, ahogy az is, hogy Sheridan felhívta a figyelmet, hogy mennyire magas még ma is az emberrablás és a rabszolgaság aránya, és hogy ezen változtatni kell. Azért pedig külön jár a pacsi, hogy a két főhős szála egyesült a krimis részben, és az érzelmeken, és a kötelező „együtt leszünk-e” jellegen túl egy kis extrával is gazdagodott a történet. Az epilógus pedig szupercuki volt, nagyon kellett!

Értékelés: 7/10

Mia Sheridan nagy mesélő, a főszereplőit nehéz nem szeretni, a romantika és az érzékiség nagyon jellegzetes, a csavarok pedig kellemesen izgalmassá teszik a műveit. A témaválasztás miatt pedig jár a pacsi, mint ahogy a könyv humoráért is, mert olyan kis mosolygós ez a kötet. Azt viszont sajnálom, hogy a férfi főhős pornósztár mivoltából nem lett kihozva a maximum.

Hogy tetszik a borító? Kellően szexi és érzéki, csak azt sajnálom nagyon, hogy alig látni valamit Carsonból.

Kinek ajánlom elolvasásra? A romantikát és krimit kedvelő olvasóknak a Stinger igazi kánaán lehet, nekik ajánlom leginkább.

* Kíváncsi lettél? Rendeld meg nagy kedvezménnyel! *

STINGER – A SKORPIÓ FULLÁNKJA – BLOGTURNÉ

 • stingerbtj

  Evie és Leo történetét már megismertük, mindkét szemszögből, most pedig egy újabb páros varázsolhat el minket. Ismerd meg a Blogturné Klub öt állomásán keresztül, ki is Grace és Stinger, akik a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában megjelenő Stinger – A Skorpió fullánkja főszereplői.
  És ha ügyes vagy, a könyv egy példányát is megnyerheted.

 • Ezúttal Las Vegas nevezetességei között kalandozunk mi is, ahogyan a Stinger – A Skorpió fullánkja főszereplői is. Minden állomáson találsz egy képet, egy nevezetességről. Nincs más dolgod, mint beírni a nevét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
  Ha ügyes vagy, Tiéd lehet a három Stinger példány egyike.

  Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

  sfsf

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js