Home Könyvek listák Íme 6 író, akiknek 20 éves koruk előtt jelent meg az első...

Íme 6 író, akiknek 20 éves koruk előtt jelent meg az első regénye

A tehetség kortalan, és ezt bizonyítja az is, hogy nem csak külföldön, hanem itthon is jó pár szerzőnek sikerült húsz éves kora előtt kiadni az első regényét. Amik ráadásul sikeresek is lettek!

Azért lássuk be, ez nem semmi teljesítmény, sok kitartás és alázat kell hozzá az írás, és persze a történet iránt. Íme néhány hazai és külföldi példa, ami jól példázza, a tehetség hamar utat törhet magának.

The Duff – A pótkerék

Kody Keplinger mindössze 18 évesen írta a könyvet, és még 20 sem múlt el, amikor megjelent. Nem is véletlen, hogy a filmverzióban is, mint egy tinédzser cameózott.

Eragon

Christopher Paolini igazi sikersztori, ugyanis 15 éves volt, amikor megjelent az Eragon sorozat első kötete (amiből mellesleg film is készült). Az író még a 20-at sem töltötte be, amikor már három könyves író lehetett.

The Kissing Booth – Csókot vegyenek

Beth Reekles 17 éves volt, amikor a Wattpadon őrült sikert aratott a története, ami végül könyv formájában is megjelent. A történetből készült filmet 2018. májusában tűzi műsorára a Netflix.

Soha, sehol, senkinek

Faiza Guene szívszorítóan eredeti regényt írt arról, hogy milyen bevándorlóként felnőni Franciaországban. 19 évesen jelent meg a könyve, több, mint 22 nyelvre fordították azóta le.

Zápor utca

Csendes Nóra 17 évesen, zömével az unalmas iskolai tanórák alatt körmölte a regényét le a füzetébe, és nevezett vele az Aranymosás pályázatra. 18 éves lett, mire a könyv megjelent, a Zápor utca pedig a kritikusok egyik kedvence lett.

Pulcsiban alszom

A 19 éves Bencze Blanka első regénye idén jelent meg a Menő Könyvek kiadó gondozásában, a történet a testképzavarokról szól. A Pulcsiban alszom a Rólad, neked könyvek első kötete, amit még kettő, 20 év alatti szerző műve követ majd.