Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

DAC novella-ajánló: Tökéletes randi & Ami csak a tiéd

Amerikai mintára itthon is megjelent már két kiegészítő novella Kalapos Éva nagy sikerű DAC sorozatához. Remélem a trend nem áll meg, és érkezik még pár új novella a sorozathoz, hiszen szívesen belelátnék a többi főhős fejébe is, különösen érdekelnének Ági gondolatai, naná, hogy az ötödik rész fényében.

a-tokeletes-randiA sorozathoz eddig két novella jelent meg: az első a 1.5 rész, ami A tökéletes randi címet viseli. Itt Flóra első barátja, Márk a nézőpont karakter, és E/3-ban íródott. A sztori itt röviden annyi, hogy Márk szeretné elvinni Flórát egy tökéletes Valentin napi randira, aminek a kivitelezése nem a legegyszerűbb, de a végeredmény zseniális.

Ezt a novellát azért szerettem nagyon, mert közelebb hozta hozzánk Márk karakterét, jó volt látni, hogy mennyi mindent megtenne a lányért. Külön üdítő látni a családi hátterét, hallani a testvéréről, átélni a mély barátságát Gabe-bel, és egyáltalán: külső szemmel meglátni Flórát, megismerni Márk gondolatait, valami zseniális, pláne annak a fényében, hogy tudom, miként alakul a kapcsolatuk később.

ami-csak-a-tiedA második novella fogott ám meg igazán. Az ami csak a tiéd-ben már Geri a főszereplő, Flóra sok problémát megélt öccse. A srácot most dobta a barátnője, ezt próbálja feldolgozni, és eközben új szerelemre talál, ami nem más, mint a zene. Geri megtanul gitározni, zenekarra lel.

Ez most E/1-ben íródott, és miközben olvastam végig az járt a fejemben, hogy de jó kis spin-off sorozat lehetne ebből. Mindig is csíptem Gerit, nagyon sokoldalú és érdekes karakter, akivel aztán bőven lehetne mit kezdeni. A zene szeretetét nagyon jól átadta az írónő, bírtam Geri barátait is. A stílust is szerettem, csak néhol úgy éreztem, túl lett tolva a szleng, ennyire azért nem hiszem, hogy így beszélne az adott korosztály.

„– Ember – lépett oda hozzám, és high five-ra tartotta a tenyerét –, ez karcolt!
– Mint az atom!”

A novellák önmagukban igencsak rövidek, 16-16 oldal mindkettő, mégis javaslom az elolvasásukat azoknak is, akik netán nem ismernik a sorozatot. Önállóan is élvezhetőek, betekintést engednek a DAC világába, és ezek után naná, hogy megjön majd az ember kedve napjaink egyik legzseniálisabb ifjúsági könyvsorozatához.

Persze, a novellák leginkább azoknál találnak be igazán, akik ismerik és szeretik a sorozatot. Sok érdekességet tartogatnak, rengeteget hozzáadnak a történethez, a karakterek és a tetteik is jobban megélhetőek és átélhetőek a novellák miatt. Szerintem érdemes elolvasni őket!

Kíváncsi lettél? A kiadó oldaláról kedvezményesen megrendelheted!

KALAPOS ÉVA – DAC – BLOGTURNÉ

 • dac-banner

  Egy feledhetetlen DAC blogturnéra invitál a Blogturné Klub négy bloggere! Ismerj meg három DAC kötetet, emellett pedig az e-könyvben kapható DAC-novellákról is olvashatsz véleményt.
  Ismerd meg Kalapos Éva realista regényeit, amiben kendőzetlenül olvashatsz a fiatalokat érintő problémákról, és az ő életükről! Tarts velünk, és ha ügyes vagy, megnyerheted az egy nyereménykönyvet is!

 • A regény hősnője, Flóra még mindig imádja a filmeket – mi pedig ezért is imádjuk őt. Az ötödik kötetben is megmaradt a csodás rendszer, miszerint minden fejezetcím egy film címe is egyben.

  A mostani játékunk során az adott filmből találtok egy képet, és a film címét kell beírnotok a rafflecopter doboz megfelelő sorába.

  Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül tud postázni. A győztest e-mailben értesítjük, ha 72 órán belül nem válaszol a levélre, újra kell sorsolnunk.

  ves

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js