Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Rachel Hawkins – Spell bound: Megbűvölve

A Hex Hall egy tüneményes könyvsorozat, ami mint sokakat, engem is leginkább a humorával nyűgözött le. Ritka az, hogy valami ennyire szórakoztató legyen, azért pedig egyértelműen jár a plusz pont az írónőnek, hogy a regényben egyértelműsítették, Sophie a szarkasztikus humorával sokszor a félelmeit és a fájdalmát palástolja. Karakterizálásból emiatt (is) mindenképpen jár a csillagos ötös.

* Kíváncsi lettél? Rendeld meg -15% kedvezménnyel! *

spellbound

A harmadik kötet, a Spell Bound ott vette fel a fonalat, ahol az előző rész véget ért. Sophie varázserejét zárolták, a világ veszélyben van, a démonokat folyton létrehozzák, a Casnoffokat pedig meg kell állítani. Eközben a lány aggódik a barátnőjéért, a pasijáért, dúl a szerelmi háromszög, és kiderül egy súlyos családi titok is, ami alapjaiban rázza meg Sophie világát. Kicsit sok mindez – vegyítve a világmegmentéssel – egy ilyen rövid könyvre, ugye?

A legnagyobb problémám a könyvvel éppen a hossza volt. Túl sok mindent akart belesűríteni az írónő egy nagyon rövid könyvbe, ez pedig döcögősen sikerült. Túl könnyedén ment minden, a világmegmentésen keresztül a romantikus szálakig, vagy a rég elveszett szereplők megtalálásáig. Hiányoztak az érzelmi buktatók, a pillanatok, amikor elhihetettem volna, hogy Sophie keményen megküzd a céljaiért, vagy olyan problémákba ütközik, amik első pillanatra megoldhatatlannak tűnnek. Az útján túl könnyedén haladt, és ezt a könyv rövidségének a számlájára írom.

Ahogy elképzeltem: Sophie | A fotón: Adelaide Kane
Ahogy elképzeltem: Sophie | A fotón: Adelaide Kane

Leszámítva a komolyabb konfliktusok hiányát, a regény olvastatta magát, és meglepően szórakoztató volt. Tetszett a családi titok, imádtam az új karaktereket, alig várom már a spin-off kötetet, amiben Izzy lesz a főszereplő. Jó volt a romantika is, még ha a szerelmi háromszög erre a kötetre már kevésbé volt izgalmas, hiszen egyértelművé vált, kit választ majd Sophie. Akinek viszont a legjobban örültem, az Elodie szellemként való visszatérése. Az első rész „mean girl”-je remekül hozta a szerepét, isteniek voltak a beszólásai, minden jelenetet feldobott, ahol csak feltűnt.

* Kíváncsi lettél? Rendeld meg -15% kedvezménnyel! *

A Spell Bound tele volt remek ötletekkel, a végső harc is kellőképpen látványos volt, de amiben Hawkins a legerősebb, az tényleg a karakterizáció. Hiába dolgozott viszonylag kis terjedelemben sok szereplővel, mégis, mindenkinél adott volt a karakterfejlődés, még a jópasi, Archer is megmutatta az új oldalát. Sophie szülei, vagy éppen a Brannickek is rengeteget változtak, és aminek külön örültem, hogy a gonosz(nak beállított?) Casnoffok is megfelelően árnyalva lettek, így téve még fájdalmasabbá a tetteiket. A regény végén volt egy sajnálatos haláleset, de a döntésnek örültem, egyszerűen nincs világmegmentő harc haláleset nélkül – lásd Harry Potter 7.

Ahogy elképzeltem: Archie | A fotón: Zac Efron
Ahogy elképzeltem: Archer | A fotón: Zac Efron

Értékelés: 7/10

Imádom a regény humorát, a karaktereit, az egész világot, amit az írónő felépített. Mégis, örültem volna, ha egy kicsikét hosszabb a könyv, mert kellett volna még ide-oda némi konfliktus, nehezítés, hogy még hitelesebb, epikusabb és átélhetőbb legyen a történet. Mindenesetre nem vagyok csalódott, nagy vigyorral gondolok vissza a trilógiára.

Hogy tetszik a borító? Szerintem meseszép, és tetszik a tükröződő felületes koncepció is. Egyedül azt sajnálom, hogy a macska jelenlétére még mindig nem találok magyarázatot, és arra vártam, hátha jelentősége lesz Archer kardjának, de sajnos ez is elmaradt.

Kinek ajánlom elolvasásra? Természetesen Young Adult könyv rajongóknak, és persze azoknak is, akik csípik a humoros történeteket.

* Kíváncsi lettél? Rendeld meg -15% kedvezménnyel! *

RACHEL HAWKINS – SPELL BOUND – BLOGTURNÉ

 • A végéhez ért a Hex Hall trilógia, az utolsó kötetet búcsúztatja a Blogturné Klub három bloggere. Sophie-ra pokoli kalandok várnak, és még azelőtt kell vissza szereznie a varázserejét, mielőtt túl késő lenne… Tarts velünk, és ne feledd, a könyv egy példányát meg is nyerheted!

  spellbound

 • BuffyA könyvben fontos szerepet kap a Brannick család. A vörös hajú nők életüket a gonosz legyőzésére áldozták fel, életre-halálra tartó csatát vívnak a démonok, a vámpírok, a vérfarkasok és minden gonosz lény ellen.

  A mostani játékunk során olyan erős, női karaktereket kell kitalálnotok, akik gond nélkül beilleszkednének a Brannick családba. A szereplőket filmekből és sorozatokból ismerhetitek, íme, a kép, amiről felismerheted. Az rafflecopter doboz megfelelő sorába az adott karakter nevét írd.

  Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül tud postázni. A győztest e-mailben értesítjük, ha 72 órán belül nem válaszol a levélre, újra kell sorsolnunk.

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js