Home Könyvek listák Újévi fogadalmak book tag 2021

Újévi fogadalmak book tag 2021

Egy ideje már nem töltöttem ki könyves taget, ez viszont nagyon megtetszett, mert szeretek ilyen kis listákat csinálni, hogy mikor mit olvassak (vagy nézzek). Még úgy is, hogy tudom, sokszor nem nagyon tartom be, de persze mindig reménykedem benne, hogy hátha.

Akárhogyis, hátha a válaszok adnak nektek is 1-2 tippet a várólistátokra, úgyhogy uccu neki!

1. Egy író, akitől szeretnél olvasni idén, de eddig még semmit nem olvastál tőle

Casey McQuiston debütáló könyve, a Red, White & Royal Blue várhatóan idén jön magyarul. Szó nincs rá mennyire várom, mert imádom az alaptörténetét. (Az amerikai elnök fia belezúg egy angol hercegbe. Ahw!)

2. Egy könyv, amit mindenképpen szeretnél elolvasni

Azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül: baromira várom már a Komor elemek trilógia utolsó részét Jennifer L. Armentrouttól. Imádom ezt a sorozatot, és már nagyon érdekel, hogy miként zárul le a történet. Remélem mielőbb elolvashatom.

3. Egy klasszikus, amit szeretnél elolvasni

Ciki vagy sem, de nagyon kevés az olyan klasszikus könyv, ami engem érdekelne, leginkább azért, mert sokszor a stílust vontatottnak érzem, jobban szeretem napjaink könyveit. Viszont az 1984-et nagyon szerettem Orwelltől, és emiatt jó ideje szemezek már a másik nagyra tartott könyvével, az Állatfarmmal is. Na ezt lehet, hogy el fogom olvasni!

4. Egy könyv, amit szeretnél újraolvasni

Erre most simán rávágnám, hogy NEM, mert ritkán szoktam újraolvasni… tavaly mégis volt 5 újraolvasásom. A Harry Pottert már iszonyú rég olvastam, még gyerekkoromban a könyvtárból kölcsönöztem ki őket. Jó ideje érik már tehát a HP újraolvasás, ki tudja, talán 2021-ben eljön az ideje.

5. Egy könyv, ami ezer éve várólistás és idén el akarod olvasni végre

Meg Cabottól a Mediátor sorozat első kötete. Úgyis készül belőle Netflix film, nekem pedig anno mindig kimaradt ez a sorozat, mert a könyvtárnak nem volt meg belőle az első két rész. Meg amúgy is, jó lesz kicsit visszatérni az írónő könyvei közé.

6. Egy jó vastag könyv, amit beterveztél

Az Alkonyatot csak egyszer olvastam, annak is vagy tíz éve, így a Midnight Sun-ba mindenképpen bele fogok kezdeni, aztán majd meglátom mennyire köt le az, ahogyan Edward Cullen szemén át éled újra a történet.

7. Egy író, akitől már olvastál és idén is szeretnél

Colleen Hoover az első, aki eszembe jutott, mert a Verity olyan zseniális volt, remélem idén is érkezik tőle regény. Bármi is jön, tutira olvasni fogom, még úgy is, hogy nem lett kedvenc az összes könyve, de mindegyikben volt valami extra, valami kimagasló.

8. Karácsonyra kapott könyv, amit el fogsz olvasni idén

Most karácsonyra nem kaptam ajándékba könyvet, és magamnak sem vettem.

9. Egy sorozat, amit elkezdeni és befejezni is 2021-ben fogsz

Nagyon régóta szemezek Holly Black Átokvetők sorozatával, aminek egy raktárvásáros akció miatt már mindhárom része a polcomon van. A terv az, hogy egyben elolvassam, de hogy 2021-ben sor kerül-e rá, hát, majd meglátjuk. A szándék mindenképpen adott, idő és kedv függő a dolog innentől.

10. Van valami olvasási terved? Ha igen, hány könyvet tervezel idén elolvasni?

Igen, terv az van, meglátjuk mi lesz a vége. Szeretném, ha meglenne a 100 elolvasott könyv, ebből legalább 10 LMBT és 15 könyv magyar szerzőtől.

+1 Szeretnél-e idegen nyelven olvasni?

Nem. Jó ideig próbálkoztam vele, el is olvastam pár könyvet angolul, de nem volt olyan pozitív élmény az olvasás, zavart, hogy nem értek minden szót. Persze, szótárazhattam is volna, de úgy még jobban elveszett volna az olvasás élménye. Szóval, nálam az angolul olvasás idén is el fog maradni.