Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Brigid Kemmerer – Spirit: Szellem

Itt aztán minden a helyén volt! Kaptunk izgalmas harcokat, tovább bővült az elementál mitológia, tele volt izgalmas, érdekes momentumokkal a történet, eközben pedig sok volt a könyvben a lelkizés, mélyre leástak a szereplők, a személyiségfejlődés íve pedig mindkét főhősnél remek volt. A végén pedig az a fordulat, egyszerűen hű! Emelem a kalapom az írónő bátorsága előtt.

* Kíváncsi lettél? Rendeld meg -15% kedvezménnyel! *

spirit

Azért mesélek röviden a sztoriról is: ebben a kötetben új főhőst avatunk, ezúttal Huntert. A srác senkiben sem bízik, és igazából benne sem bíznak a Merrickék, de meg kell állítania Callát és az elementálok pusztítását. Hunter bajba kerül a suliban, a családja kitagadja, így kerül Merricéckhez. Eközben új női hősnő érkezik, Kate, aki igazából egy ötödik, akinek a feladata, hogy megölje a Merrick fivéreket, és ha úgy adódik, Huntert is. És naná, hogy egymásba zúgnak.

Az előző részek óta viszonylag sokat felejtettem, így újra kellett vázolni a fejemben a fő konfliktusokat, hogy miért is bajosak az elementálok, mi az ötödikek dolga, mik történtek a múltban. Szerencsére jött az emlékeztető, így hamar a helyére kattint minden. Izgalmas volt a regényben ez a fő sodor, végig találgattam, hogy mire készül az ellenség, és eleve az is megkérdőjeleződött bennem, hogy tényleg az-e az ellenség, akit annak gondolunk, vagy netán Kate segítője, Silver a főgonosz? Rengeteg erkölcsi dilemmával pakolták tele a művet, jó volt az ötödikek szemén át látni a világot.

Ahogy én elképzeltem: Hunter | A fotón: Lucky Blue Smith
Ahogy én elképzeltem: Hunter | A fotón: Lucky Blue Smith

Huntert már az előző részekben is csíptem, de most teljesedett ki igazán. Kemmerer egy összetört srácot ábrázolt, aki gyászolja az apját, és tulajdonképpen az anyját is, aki nem hisz benne, aki nem bízik benne. Hunter szenvedése nagyon mély volt, és jól kibontott, az anyjával közös jelenetei hihetetlenül ütöttek, ennél jobban talán csak a Merrickékkel közös jeleneteit csíptem. A csipkelődés Gabriellel ütött, azok ketten oltáriak, de a közös beszélgetések Michaellel tették fel az i-re a pontot. Huntert csak imádni lehet.

* Kíváncsi lettél? Rendeld meg -15% kedvezménnyel! *

Kate egy rendkívül erős női karakter, ezt már rögtön a regény elején bizonyítja. Fejezetről-fejezetre egyre jobban megszerettem a csajt, különösen a családi háttérszálát. Iszonyú dolgokon ment keresztül ő is, a nála is jelentkező erkölcsi dilemmák kifejtése különösen erős volt. Kate a tipikus „jó csaj, akiben sokkal több lapul” karakter, akit könnyű félreismerni, de annál jobb, amikor megnyílik. A személyiségfejlődés nála is odacsapott, és eleve a karakter is hihetetlenül izgalmas volt. Csíptem, de nagyon.

Ahogy én elképzeltem: Kate | A fotón: Maia Mitchell
Ahogy én elképzeltem: Kate | A fotón: Maia Mitchell

A romantikus szál felépítése tetszett, még ha az eleje nagyon hirtelennek is tűnt, a végét már jobban kifejtette az írónő. Hunter és Kate közös jelenetei vibráltak, a kémia tökéletes volt, a vidámparkos jelenetben különösen csíptem őket. Volt ám a regény végén egy WTF fordulat, amiért csak dicsérni tudom az írónőt. Kábé annyira örültem neki, hogy ha lehetne, szobrot emelnék a bátorságáért. Nem akarom lelőni a poént, így most spoileresen folytatom, mert erről egyszerűen beszélni kell.

Figyelem: ez a bekezdés spoileres lesz! Egy olyan világot ábrázolt az írónő, amiben a veszély folyamatos, mindig érkeznek a gyilkosok, vagy az elementálok csinálják ki egymást. Mégis, hihetetlennek tűnt számomra, hogy bármely főszereplő meghaljon. Ez egy YA-könyv, az ilyen nem szokásos, a főhősök mindig, mindent túlélnek. És az, hogy az írónő kinyírta Kate-et, egyszerűen mennyei volt. Micsoda bátorság! De tényleg, Brigid, emelem a kalapom előtted! Szerettem a csajt, félre ne értsétek, de a halálától vált még hitelesebbé a történet, így lett még átérezhetőbb, hogy ebben a durva világban bármi megtörténhet. Szuper döntés volt! A spoileres bekezdés véget ért.

Ahogy én elképzeltem: Gabriel | A fotón: Dylan O’Brien
Ahogy én elképzeltem: Gabriel | A fotón: Dylan O’Brien

Értékelés: 10/10

Nem tudok mibe belekötni, ez a regény egyszerűen isteni. A karakterek, a történet, a WTF fordulatok és a vége! Az egyszerűen mindent vitt. A fene hitte, hogy részről-részre jobb lesz ez a sorozat. Alig várom a negyedik részt!

Hogy tetszik a borító? A koncepció még mindig bejön, de szerencsétlen Hunter elég rusnya a borítón, a modell vagy negyvennek tűnik, és hát… lehetett volna jobb választás is.

Kinek ajánlom elolvasásra? Mindenkinek! Na jó, Young Adult kedvelők előnyben! Ha valaki netán feladta volna az első résznél térjen vissza, a folytatás valami zseniális!

* Kíváncsi lettél? Rendeld meg -15% kedvezménnyel! *

BRIGID KEMMERER – SPIRIT: SZELLEM – BLOGTURNÉ

 • spirit-btk

  A Könyvmolyképző jóvoltából hazánkban is megjelenik Brigid Kemmerer Spirit – Szellem című regénye, az Elementálok sorozat harmadik része. Ennek örömére a Blogturné Klub öt bloggere bemutatja Hunter történetét, melyben a sokat tapasztalt fiúnak újra kockáztatnia kell. Sérelmeit félretéve megbízik társaiban, vagy vállalja a nyomában járó veszélyt? A döntés rajta áll!

  2016. április 19-től minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

 • Hunter legjobb barátja a kutyája, Casper, aki hűségesen követi mindenhova, és nem fél megvédeni gazdáját, ha bajba kerülne. A mostani turnéban is fontos szerepet játszanak a kutyák, nincs más dolgotok, mint a kép alapján kitalálni, hogy hívják a képen szereplő kutyát, és azt beírni a rafflecopter megfelelő sorába.
  Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.

  cc

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

  .

 • 04/19 Bibliotheca Fummie
  04/21 Deszy könyvajánlója
  04/24 Insane Life
  04/26 Dreamworld
  04/27 Media Addict