Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

A magyar Netflixen ez most a 10 legnépszerűbb film és sorozat

Érdekes újítást vezett be a magyar Netflix. A tévéműsorok és a filmek részlegen kicsit legörgetve naponta frissülő top10-es listát láthatunk, amiből kiderül, hogy az előző nap mely 10 filmet és sorozatot nézték meg legtöbbször a Netflix hazai felhasználói.

1. Locke & Key
2. Sex education
3. Narcos: Mexico
4. Vak szerelem
5. Valós halál
6. The Witcher – A vaják
7. You – Te
8. Narcos
9. Újszülöttek: Életünk első éve
10. Stranger Things

Tegnap például ez volt a top10 tv-sorozat, közöttük jó pár könyvadaptáció látható, mint a You – Te, a Vaják , a Valós halál, de itt van a Stranger Things is, amihez ugye regények jelentek meg. A listát pedig a Locke & Key vezeti, ami ugyan képregény alapján készült, de így az adaptációk közé sorolhatjuk.

1. Az utolsó akarat
2. A fiúknak: Utóirat még mindig szeretlek
3. Jumanji
4. Csiszolatlan gyémánt
5. A fiúknak akiket valaha szerettem
6. Six Underground
7. Gyagyás gyilkosság
8. A magas lány
9. Az ír
10. Darkest Hour

A filmes listáról is készítettem top10-es mentést, és a könyvadaptációk aránya fergeteges. A top5-ből ugyanis csak a Csiszolatlan gyémánt nem egy könyv alapján készült, a kilencedik helyen pedig ott az Oscar díjra jelölt Az ír.

A listák inkább csak érdekességként szolgálnak, az újdonságok dominálnak nyilvánvalóan, és ahogy látjuk, az adaptációk hatalmas sikernek örvendenek, így nem is véletlen, hogy újabb adaptációk érkeznek majd a Netflixen.


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading