Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Marissa Meyer – Cursed: Átkozottak (Aranyfonó 2.)

Ó gyerekek, én annyira örülök, hogy végül elolvastam ezt a könyvet! Az első rész bődületes függővége után éreztem én, hogy nekem erre szükségem van, és szerencsére Marissa Meyertől kaptunk egy emlékezetes sorozatlezárást, ami abszolút méltó volt ehhez a klassz alaptörténethez.

A könyv saccperkábé ott folytatódik, ahol az előző véget ér. Serilda immáron a Lidérckirály felesége, és Arannyal együtt próbálja kitalálni, hogy miként állíthatná meg a férjét, hogyan szabadíthatná ki a szellemként itt ragadt gyerekek lelkét, és persze hogyan törje meg Arany átkát. Mindeközben a Lidérckirály is szövögeti a saját gonosz terveit…

Annyira szeretem az okos regényeket, amikor két nagy elme csap össze a történetben, és igazából minden oldal meglepetés, mert sose tudhatod igazán, hogy mit fog lépni a másik. Na ez itt megvolt, Serilda és a Lidérckirály közti hadakozás elképesztő volt, és leginkább a pasi részéről, mert mindig sikerült meglepnie, és akárhányszor azt hittem, hogy sikerült fogást találni rajta, bebizonyította, hogy bizony nem hiába ő a Lidérckirály…

A szereplők jellemét is tök jól formálta meg Meyer ebben a kötetben. Most is nagyon szerettem Serilda és a Lidérckirály beszélgetéseit, leginkább amikor a férj megnyílt a múltjáról, és más nézőpontba hozta a saját történetét, amitől akaratlanul is felötlött bennem az igazság: a saját történetében még a főgonosz is hős. De igazából az összes közös jelenetüket szenvedtem, amikor pedig Serilda tőrrel próbálta leszúrni a férjét, na ott sírva röhögtem.

Arany személyisége is sokkal több színt kapott ebben a részben, szerettem őt látni a féltékeny pasi és az igazi hős képében is, azt pedig külön imádtam, ahogy a gyerekekkel hülyéskedett és bánt, ilyenkor csak még jobban megszerettem őt. A romantikus szál édes volt, de nem nevezném olyan mindent elsöprőnek. Ezzel együtt drukkoltam nekik, és szerettem ám a nyomozós jeleneteiket is.

A regény egy pontjától már nyilvánvaló volt, hogy mire megy ki a játék: a Lidérckirály vissza akarta hozni Perchtát az alvilágból. Amikor felbukkant a nő, csak lestem, mert sikerült egy újabb zseniális karaktert megalkotni, egy olyan főgonoszt, aki tényleg csak emelte a tétet, és végig zseniális ellenfél tudott lenni. Na de az út, amíg eljutottunk idáig, hát zseniális volt gyerekek, le a kalappal. És mindez csak még ütősebb lett, amikor Perchta elkezdte a saját szadista dolgait művelni…

Ami pedig a sorozatfinálét és a nagy lezárást illeti, maga volt a tökély. Nagyon kíváncsi voltam, hogy miként tud pontot tenni Meyer a történet végére, hiszen a Lidérckirály és Perchta együtt iszonyú erős ellenfél, de nem számoltak Serildával, egy egyszerű molnár lányával… Nagyon izgalmasak lettek az utolsó jelenetek, Arany nevének a kitalálása volt a favorit. És különösen tetszett az, ahogyan beemelték a hét Istent a történetbe, és sikerült egyre jobban megismerni őket. Nagyon kellettek ők ahhoz, hogy még elgondolkodtatóbb és szerethetőbb legyen a történet.

Értékelés: 10/10

Sodró lendületű és elképesztően izgalmas volt ez a kötet. A karakterek mostanra értek be igazán, Serilda és a Lidérckirály elmejátéka pedig tényleg mindent vitt, és szerencsére mindketten nagyon szerethetőek maradtak végig a maguk módján.

Hogy tetszik a borító? Én imádom, egy nagyon fontos és jó jelenetet elevenít meg a történetből. Az éldekorált kiadás is extrán szép, engem legalábbis elvarázsolt. Plusz pacsi a színkombinációért, pont így képzeltem el a vörös köpenyt olvasás során is.

Kinek ajánlom elolvasásra? Ha az első rész nem tetszett annyira, és amiatt nem folytatnád, javaslom adj mégis esélyt a történetnek, mert sokkal jobb, mint az első rész volt.

 • A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent az Aranyfonó duológia befejező kötete, Cursed – Átkozottak címmel. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják Serila, Arany és a Lidérckirály történetének folytatását, melyből kiderül, hogy vajon a szerelem képes-e felülkerekedni a bosszúvágyon és az átkokon.
  Tartsatok velünk, kövessétek a turné állomásait és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott regény egy példányát!

 • Mostani játékunk során olyan népmese-adaptációkat keresünk, amik itthon a Könyvmolyképző Kiadó kínálatában is megtalálhatóak. Minden állomáson láthattok egy borító részletet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, mi a könyv címe – angol és magyar címet is elfogadunk.

  (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.)

  a Rafflecopter giveaway

 • 06/05 Dreamworld – Idézetek
  06/06 Csak olvass! – Fanartok
  06/08 Csak olvass!
  06/10 Kelly és Lupi olvas – Interjúfordítás
  06/12 Readinspo
  06/16 Kelly és Lupi olvas
  06/18 06/22 Hagyjatok! Olvasok! * CSÚSZÁS *
  06/20 Dreamworld