Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Borítóleleplezés: Julie Cross – Tempest: Förgeteg

Csupa izgalom, romantika és cselszövés! Hamarosan megjelenik a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában Julie Cross bestseller regénye, a Tempest.

A BORÍTÓ

A borítóról, hm, nem egyszerű beszélni. Egyrészt imádom az eredetit, sajnálom, hogy nem az került rá a könyvre, de fontos kijelenteni: ez nem a Könyvmolyképző Kiadó hibája, ők mindent megpróbáltak, a saját tervezésű borító kényszermegoldás volt. A háttér tetszik, a tipográfia is, a csaj szimpi, a pasit is nézegetném, de nem illik sajnos a főhős karakteréhez. Mindent egybevéve azért szívesen látott vendég lesz majd a polcomon, pláne mert magát a könyvet nagyon szerettem.

tempest

Tedd kívánság és/vagy várólistára | Ismerkedj meg könyvvel!

FÜLSZÖVEG

Julie Cross – Tempest: Förgeteg
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2016
Fordítottta: Lakatos Anna
Oldalszám: 424

Fülszöveg: 2009-et írunk. A tizenkilenc éves Jackson Meyer átlagos srác: egyetemre jár, barátnője van… És képes rá, hogy időutazást tegyen. De nem úgy, ahogy a filmekben látjuk – az ugrásai után semmi sem változik a jelenben, mindez csak ártatlan szórakozás. Egészen addig, amíg egy napon idegenek nem támadnak rá és a barátnőjére, Hollyra, aminek az a vége, hogy a Jacksonnal folytatott küzdelem után lelövik Hollyt. Jackson rémületében véletlenül visszaugrik az időben két évet. 2007-ben találja magát, de ez az időugrása különbözik a korábbiaktól. Ezúttal 2007-ben ragad, nem képes ismét a jövőbe jutni.
Jackson mindenáron szeretné megmenteni Hollyt, de nem tud visszatérni a saját életidejébe (a hazai bázisába), ezért amit csak lehet, igyekszik megtudni a képességéről. Eközben életében – ismét – először találkozik Hollyval. Az ugrásai alkalmával szerzett ismeretek alapján idővel rájön, hogy amit a családjáról, a hátteréről tud, az mind csak látszat.
Csakhogy hamarosan keresni kezdik a múltban a férfiak, akik 2009-ben lelőtték Hollyt. Ők az Idő Ellenségei, és semmi sem szab gátat abbéli törekvésüknek, hogy visszavigyék – vagy megöljék – ezt a különleges képességekkel rendelkező fiatal időutazót. Jackson összerakja az apjáról, az Idő Ellenségeiről és a magáról begyűjtött darabokat, és el kell döntenie, mennyire elszánt abban, hogy megmentse Hollyt.

A SZERZŐRŐL

julie-cross

Julie Cross a New York Times és Usa Tuday bestseller írónő elsősorban a New és Young Adult műfajában alkot, legsikeresebb művei a Tempest sorozat és a Letters to Nowhere széria.

Julie Illionisban él férjével és három gyermekével. Korábban tornász volt, sőt, edzősködéssel is foglalkozott, a sportért pedig máig bolondul, manapság viszont inkább a hosszútávfutást részesíti előnyben. Olvasni is szeret ám, hetente több YA és NA regényt elolvas.

Mindemellett Cross elképzelt tengerparti nyaralások kitalálója, a közép-nyugati bipoláris időjárás túlélője, lófarok és edzőcipő függő, sőt, egy újraélesztő-igazolvány tulajdonosa, igaz, már éppen lejárt, de a tudását nem veheti el senki!