Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Kylie Scott – Lick: Taktus

Ó gyerekek, hogy én mennyit pironkodtam olvasás közben! Úgy éreztem magam, mint egy kis tini, aki lekapja a tiltott könyvet a polcról, és mélységesen meglepi, amit olvas. Annyira túl van fűtve erotikával ez a könyv, és banyek, annyira jól áll neki! Nem nevezném szexkönyvnek, mert nem ezen volt a hangsúly, ráadásul annyira igényesen volt megírva, de nem tagadom, pironkodtam rendesen. És igen, volt is min. Evelyn és David nem vicceltek, az oráltól kezdve a szex minden formája megjelent a könyvben, méghozzá meglehetősen erotikusan, és nem alpárian ábrázolva.

lick-taktus

A könyvbe már az első sorok alatt beleszerettem, hiszen a kezdő szituáció páratlan. Evelyn a huszonegyedik szülinapján felkel, és ő a menő Stage Dive zenekar tagjának, Davidnek a felesége, akivel amúgy előző éjszaka ismerkedett meg, és olyan részeg volt, hogy másnap semmire sem emlékszik. Még arra sem, hogy került gyűrű az ujjára. Komolyan, annyira filmbe illő volt az egész, meg úgy eleve az egész könyvből egy rohadt jó romantikus filmet lehetne csinálni. Mert az valami imádnivaló, ahogy Evelyn és David megismeri egymást, majd szépen, lassan kialakul köztük az őszinte szerelem.

Kylie Scott zseniális munkát végzett a főhősök karakterizálását illetően. Legjobban az tetszett, hogy nem próbált meg erőszakosan könyves álompasit faragni Davidből. A srác sokszor szemét volt és meglehetősen önző, de emellett borzasztóan kedves tudott lenni, és érződött mennyit jelent számára Evelyn. Imádtam benne ezt a kettősséget, amikor magam sem tudhattam, hogy éppen kitör-e a vadállat a srácból. Nem volt erőszakos, nem bántotta Evelynt, csak egyszerűen realista, nem tökéletes karakterként ábrázolta az írónő. Már csak emiatt is köszönöm az élményt!

Ahogy én elképzeltem: David | A fotón: Nico Tortella
Ahogy én elképzeltem: David | A fotón: Nico Tortella

Evelynt sem tudtam nem szeretni. Iszonyú könnyű volt azonosulni vele, az ő szemén keresztül átélni a dolgokat. Szerettem, ahogy nem hódol be a pénznek, ahogy megőrzi a becsületét és minden, minden körülmények között erényes és kitartó marad. Persze elkövette ő is a maga hibáit, de nem veszítette el önmagát, emiatt mindenképpen respekt. És akkor a zenekar többi sráca, á, hát meg kellett zabálni őket. Különösen Malt. Alig várom már, hogy a srácok könyveit is elolvassam, mert egyértelmű, hogy ott is szuper élményre számíthatok.

Azért azt szögezzük le, hogy ez nem a meglepetések regénye. Már az első oldalon tudni lehet mi lesz az utolsón, és a fináléig elvezető út sem olyan hű de érdekes, vagy egyedi. Ezt a regényt a szememben a karakterei tették naggyá, az ötletesen megírt párbeszédek, néhány jelenet, amibe beleborzongtam vagy olyan vörössé vált az arcom, mintha lázas lennék. Néha kellenek az ilyen chick lit könyvek is, amik elvégzik a feladatukat: lekapcsolják az agyam és engedik, hogy elhiggyem, egy rock sztárral is simán összejöhet az ember.

Ahogy én elképzeltem: David | A fotón: Nico Tortella
Ahogy én elképzeltem: David | A fotón: Nico Tortella

Értékelés: 9/10

A maga nemében ez a könyv nagyon szórakoztató és igazán könnyű beleszeretni a jól felépített karaktereibe. Ami külön fontos, hogy sodró lendülettel lett megírva, nehéz letenni a regényt, az ember úgy olvasná tovább… Mondtam már, hogy nagyon várom a spin-off folytatásokat?

Hogy tetszik a borító? Nem rajongok a színes tetoválásokért, szerintem a fekete-fehér a menő, de höhö, a srác nagyon dögös a borítón és passzol a regényhez is a feeling.

Kinek ajánlom elolvasásra? New Adut és erotika kedvelőknek. És ezt talán inkább lányoknak.