Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Jeanine Frost – Into the Fire: A lángok mélyén (Az éjszaka hercege 4.)

És ezennel a végéhez ért Leila és Vlad története. Hát gyerekek, ez egy elképesztő utazás volt, nagyon szerettem ezt a sorozatot. Bár a harmadik kötet végén azt éreztem, hogy az író itt lezárhatta volna a történetet, de elolvasva A lángok mélyént kifejezetten örülök, hogy megkaptuk ezt az utolsó kötetet, mert baromira élveztem az olvasását.

* Elolvasnád a könyvet? Szerezd be innen! *

A sztori szokás szerint ott folytatódott, ahol az előző véget ért. Leila és Mircea össze van kötve, és amikor a férfi sebet ejt magán, azt Leila is megérzi. Vladdal együtt próbálják megtörni ezt az átkot, de sietniük kell, mert ismeretlenek elrabolták Mirceát, és folyamatosan kínozzák a férfit, majd Vladot kezdik el zsarolni, és egy olyan barátja megölését követelni tőle, ami tönkretenné a férfi lelkét. Vladék végül Iannel együtt kezdenek el nyomozni a varázs-alvilágban, ahol nem várt felfedezésekre jutnak.

Hát gyerekek! Én imádtam ezt az utazást. Először is, Vlad és Leila szerelme és kapcsolata itt csúcsosodott ki igazán. Már az előző részben érezhető volt, hogy a férfi végre egyenrangúként kezd el bánni a feleségével, de most ez a szememben teljesen felerősödött, különösen amikor rájött arra, hogy bizonyos képességeiben Leila az, aki verhetetlennek bizonyul. Persze, azért voltak Vladnak olyan húzásai, ahol túlzottan óvni akarta a nőt, de ha azt nézzük honnan indultunk, és hová jutottunk, én kifejezetten elégedett vagyok a karakterfejlődésével.

A romantikus pillanatok is annyira jól sikerültek! A szerelmük most aztán tényleg kiállta a próbát, ráadásul kaptunk egy csomó olyan beszélgetést köztük, amiknél majdnem elolvadtam. Annyira klassz volt, amikor Vlad szavakban is kifejezte, hogy mit jelent neki Leila, és amikor felidézte azt a bizonyos beszélgetést Mencheressel, majd az első találkozását Leilával, csak pislogtam, mert annyira édes lett ez a jelenet. Látva, hogy ők ketten mennyire szeretik egymást, gondolhatjátok hogy drukkoltam nekik, hogy végre megtörhessék az átkot.

Mint mindig, én most is elismeréssel adózom Frost előtt, mert a világteremtése parádés. A Cat és Bonest még mindig nem olvastam sajnos, így számomra hatalmas meglepetés minden, ami ebből a világból kiderül. Imádtam belelátni a varázs közösségbe és még többet megtudni a történelmükről. Nagyon menő jeleneteket kaptunk a varázs klubbokban, és egy-egy meglepetésszereplő olyan információkat szállított, amiken csak pislogtam.

A felbukkanó karakterekért is teljesen odavoltam. Annyira kidolgozott még a legutolsó mellékszereplő is, mert tök jól működik az információadagolás, és sikerül minden karaktert ügyesen mélyíteni. Ami a legjobban meglepett, az Mircea volt, ugyanis még őt is tudta úgy árnyalni Frost, hogy megértsem valamelyest a tetteit és sajnálni tudjam a férfit. Mencherest továbbra is nagyon imádom, és különösen odavoltam azért is, ahogy az elrablós fiaskó után alakult Maximus és Vlad kapcsolata.

„– Lehetetlen, hogy kevesebb mint egy éve szeretlek. Mindennap egyre biztosabb vagyok benne, hogy mindig is része voltál a lelkemnek.
Átkaroltam, és belenéztem mély, rézszínű szemébe.
– Te mindig is része voltál a lelkemnek, már akkor is, amikor nem ismertelek.”

Maga a nyomozás is meglehetősen izgalmasan zajlott. A sztori szerint ugyanis Ian segítségével próbáltak olyat találni, aki meg tudja törni az átkot, de persze mindennek meg van a maga ára…. Itt és most ki kell jelentenem, hogy Ian lett a kedvenc karakterem. Annyira vicces és imádnivaló ez a nagyképű, csibész de aranyszívű srác, azért pedig csak tisztelni tudom, hogy a rész végén mivel fejezte ki a tiszteletét egy bizonyos karakter iránt. Most, hogy megismertem őt, és Veritas is ennyire menőn mutatkozott be, csak remélni merem, hogy az Ian spin-off sorozatot is elolvashatom majd egyszer. (De Az éjszaka hercege is teljesen lezárt sorozat, ezt ki kell emelnem).

Az egyetlen gyengeség a kötetben számomra Leila származásának a kérdése volt. Maga az ötlet tetszett, csak olyan randomnak érződött, amire nem láttam igazán jelet az első három kötetnél, és ami ráadásul itt sem lett érzésem szerint jól kifejtve. Illetve, Leila reakciói is olyan hiteltelenek voltak nekem mindenre, persze, aláírom, éppen az életéért futott az egész kötetben, szóval talán nagyobb gondja is volt ennél.

Értékelés: 9/10

A éjszaka hercege egy abszolút szerethető sorozat, ami tele van izgalmakkal, romantikával, humorral és megdöbbentő pillanatokkal. Szerencsére  a finálé is pont ezt hozta: abszolút jól esett olvasni, lekötött, igazi adrenalinbomba volt. Jeanine Frost egy pillanatra se hagyott unatkozni. Amikor pedig Frost az előszóban az anyukája elvesztéséről írt, ott be is könnyeztem, annyira csodálatos emlék volt mindez az édesanyja előtt.

Hogy tetszik a borító? Szerintem nagyon szexi, ki merem jelenteni, hogy színeiben és pózban ez az eddigi kedvencem, és annyira látom a modell nézésében Vlad érzelmeit.

Kinek ajánlom elolvasásra? Komolyan, nehogymár a harmadik rész után engedd el a sorozatot! Ez a finálé kell neked 🙂

* Elolvasnád a könyvet? Szerezd be innen! *

 • Idén nyáron a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából megjelent Jeaniene Frost közkedvelt Éjszaka hercege sorozat negyedik s egyben befejező része a Lángok mélyén című kötet.
  Vlad és Leila újabb izgalmas és egyben halálos ellenséggel találja szemben magát miközben a saját csatájukat is meg kell vívniuk.
  Gyere és vesd bele magad az utolsó kötet blogturnéjába és ha velünk játszol tiéd lehet akár a könyv egyik példánya!

 • Mostani nyereményjátékunkban egy szereplő nevét kell kitalálnotok, minden állomáson másik szereplőre utaló rövid utalást fogtok találni és a nevüket kell beírnotok az aznapi bloghoz a Rafflecopter dobozban. A helyes megfejtők között kisorsoljuk a Lángok mélyén című könyv egy példányát. Játékra fel!

  (Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)

  Egyetlen gúnynév elég, hogy kitaláld ki ő: Vörös Kaszás.

  a Rafflecopter giveaway

 • 10.17 Olvasónapló

  10.19 FüggőVég

  10.21 Insane Life

  10.23 Sorok között könyves blog