Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Tokiói tündérmese címmel jön egy hercegnős Young Adult regény magyarul!

Külföldön elég nagy siker volt Emiko Jean Tokiói tündérmese című könyve, amit leginkább azoknak ajánlok, akik hozzám hasonlóan imádták A neveletlen hercegnő naplóját.

Ebben a könyvben is egy átlagos lány tudja meg, hogy ő valójában hercegnő, és innen változik meg az élete… A kötet 2023. augusztus 31-én érkezik magyarul. Íme a magyar fülszöveg és a borító.

* Elolvasnád? Rendeld elő ide kattintva! *

Emiko Jean – Tokiói ​tündérmese

Izumi ​Tanaka tizenhét életéve eddig eseménytelenül zajlott le Kaliforniában egy főleg fehérek lakta kisvárosban, bár pontosan tudta, miben különbözik osztálytársai többségétől a családja, amelynek mindössze három tagja van: ő maga, az édesanyja és imádnivalóan büdös kutyájuk, Tamagocsi.

A könnyebbség kedvéért az „Izzy” becenevet használó tinilány barátnője olyan nyomra bukkan, amely elvezet eddig ismeretlen apjához, akiről kiderül… hogy nem más, mint Japán trónörököse. Amiből logikusan következik, hogy a szókimondó, polgárpukkasztó Izzy valójában egy hercegkisasszony.

Hamarosan már utazik is a tengerentúlra, hogy találkozzon sohasem látott apjával, és megismerje az országot, amelyről mindig is álmodozott. Csakhogy hercegnőnek lenni nem csak a báli ruhák és tiarák viselését jelentő szerepkör. Ki kell jönnie valahogyan ármánykodó unokatestvéreivel, a szenzációéhes sajtóval, sőt, egy barátságtalan, de észbontóan jóképű testőrrel is, miközben el kell sajátítania egy kultúrkör ezeréves hagyományait és szokásait.

Izzy hamarosan meghasonlik a két gyökeresen más világban: otthon sohasem volt eléggé „amerikai”, miközben a Távol-Keleten azt kell bebizonyítania, hogy eléggé „japán”. Összeomlik-e Izumi a korona súlya alatt, vagy boldogan élheti majd új, mesés életét, amíg csak él.