Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Elle Kennedy – The Legacy: Az örökség (Off-Campus 5.)

Az Off-Campus az egyik kedvenc New Adult sorozatom, így nagyon megörültem, hogy az író megírta ezt a bónusz „novellás kötetet”. Itt mind a négy párosról olvashatunk egy történetet, ami bemutatja, hogy mi van velük napjainkban, milyen problémákkal, nehézségekkel küzdenek.

* Kíváncsi lettél? Szerezd be a könyvet a kiadótól! *

Imádtam bepillantást nyerni a karakterek jelenébe, és olyan ismerős érzés fogott el olvasás alatt, mintha a régi barátaim mesélnének arról, hogy mi van velük. És ez tök jó volt. Szerencsére Kennedy hozta a szokásost, a humor nagyon erős volt, rengeteget mosolyogtam olvasás során, és az érzelmi húrokat is jól pendítette meg Kennedy. Úgy örültem annak is, hogy az egyetem után is együtt maradt a banda, és ha csak messenger csoportokban (külön a fiúknak, külön a lányoknak) is, de napi szinten tartják a kapcsolatot.

Volt még egy haláli ötlete Kennedynek, amivel összefűzte a novellákat: találtak ugyanis egy nagyon félelmetes, régi típusú porcelán babát, Alexandert, akinek iszonyú hátborzongató a története. Állítólag egy olyan kisfiú volt, aki a haláláig a babát ölelgette, és a srácok szerint a fiú lelke a babába költözött. Szóval, rühellte mindenki, amikor nála van, de ezek a barmok nyilván ezt küldözgették egymásnak, én meg sírva röhögtem minden alkalmon, amikor gyanútlanul kinyitották a dobozt, és ott várt rájuk Alexander. Láttam, hogy kissé megosztó lett ez a babás humor, de ami engem illet, engem teljesen magával ragadott.

Na és miről is szólt a négy novella? Nem akarok nagyon spoileresen bemenni, mert a fülszöveg sem teszi. Négy témát jár körbe: egy esküvőt, egy lánykérést, egy szökést és egy váratlan terhességet. De hogy melyik kihez tartozik? Nos, én tartom a számat. Annyit azért elmondok, hogy nekem a legjobban Garrett és Hannah története tetszett, leginkább a fiú elhatározása miatt, amit iszonyú nehéz volt neki meghoznia. Olyan büszke voltam rá, hogy így kiállt magáért. És az a bizonyos jelenet is a stúdióban haláli volt. Itt éreztem egyébként leginkább azt, hogy ezt még olvasnám tovább, mert úgy érzem, lenne még mit mesélni, a többiek története szerintem lezárt.

Ami a párkapcsolatokat illeti, örültem, hogy Kennedy tök jól bevállalta azt, hogy oké, szeretik egymást, de ez nem mindig elég. Hiába vagy szerelmes, ha gyűlölöd a munkád és úgy érzed, a másik igényeit a sajátod elé kell helyezned. Hiába vagy szerelmes, ha a párod profi sportoló, és olyan kevés időtök jut egymásra. Hiába vagy szerelmes, ha úgy érzed, félsz gyereket vállalni a szerelmeddel, mert attól tartasz, hogy egyedül kell felnevelned a kicsit, mert a másik olyan elfoglalt. És a sort még folytathatnám…

Kennedy fogta magát, és belement ezekbe a problémákba, felvázolta és megoldotta őket, a legtöbb történetben pedig megmutatta azt, hogy a párok közti őszinte kommunikáció mennyit tud segíteni. És igen, ez tök evidensnek hangzik, mégsem egyszerű hangosan kimondani a másiknak a bajaidat. És pacsi jár azért is, hogy Kennedy megmutatta a barátok és a jótanácsok szerepét, mert néha igenis az kell, hogy valaki kívülről rávilágítson, tiszta hülye vagy, amiért nem vetted észre, hogy a viselkedésed milyen hatással van a másikra. Szinte hihetetlen, hogy Kennedy ilyen rövid terjedelemben is négy ennyire komplex és szerethető történetet adott nekünk. Köszönjük!

Értékelés: 10/10

Kicsit tartottam ettől a kötettől. Attól féltek, hogy csak „nászutas-novellák” lesznek, amiben a párosaink nagyon boldogok, és ettől majd mi mosolygunk. De nem, Kennedy ehelyett megmutatta azt, hogy a boldogságért meg kell dolgozni, mert a szerelem nagyon jó dolog, de önmagában nem fog boldoggá tenni. A sok humoros pillanat, az Alexanderes jelenetek pedig már önmagában is annyira feldobták a kedvem olvasás során, hogy ezek után már csak egy dolgot mondhatok: öt év múlva kérek szépen egy újabb Off-Campus könyvet, hogy lássam, mizu a srácokkal a harmicas éveikben.

Hogy tetszik a borító? Elképesztően szexi, és ha találgatnom kellene, szerintem ez Dean 🙂

Kinek ajánlom elolvasásra? Minden Elle Kennedy és Off-Campus rajongóinak olvasnia kell ezt a részt, szerintem nem fogjátok megbánni.

* Kíváncsi lettél? Szerezd be a könyvet a kiadótól! *

 • A Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg Elle Kennedy Off-Campus sorozatának ötödik részét The Legacy – Az örökség címmel. Igazi ráadás kötetet kaptak a rajongók, ami évekkel a sorozat befejezése után játszódik. Mind a négy páros életébe bepillanthatunk, vajon hogyan küzdenek meg a valódi felnőtt élettel. Ha szívesen olvasnád a regényt, kövesd az állomásokat és a játék megfejtéséért cserébe megnyerheted a könyvet a kiadó felajánlásában.

 • Az Off-Campus sorozat idézeteiből válogattunk, az a feladat, hogy ismerd fel melyik részből ollóztuk az idézeteket! Minden rész számításba jöhet, akár kétszer is! A könyv címét várjuk beírni a Rafflecopter doboz megfelelő sorába!
  Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

  “Egy legenda fiának lenni nem nagy öröm. Főleg, ha az illető legendának gyakran eljárt a keze, és úgy kezelte a feleségét és a gyerekét, mint egy-egy trófeát, amit kénye-kedve szerint rakosgathat fel-le a polcra.”

  a Rafflecopter giveaway

 • 04.23 Kelly és Lupi olvas
  04.25 Angelika blogja
  04.27 Könyvvilág
  04.29 Ambivalentina
  05.01 Sorok között – extra
  05.03 Sorok között

The Legacy – Íme 8 kedvcsináló idézet az új Off-Campus kötetből