Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Csak emlékeket hagytál nekem: Új Adam Silvera könyv érkezik magyarul!

Oda és vissza vagyok a boldogságtól, ugyanis 2023. május 24-én új Adam Silvera könyvet olvashatunk magyarul. Én eddig az író mindhárom kötetét imádtam, a kedvenc a Mindketten meghalnak a végén volt, és szentül hiszem, hogy ez a pasi nem tud rosszat írni 🙂

A Csak emlékeket hagytál nekem eredetileg 2017-ben jelent meg, jelölt is volt a Goodreads-en a legjobb realista YA regény kategóriában. Jelenleg 3.95-ös a tetszési indexe a Goodreadsen, ami nem a legmagasabb, de a könyv témája sem egyszerű, ugyanis mentális betegségekkel foglalkozik a történet, és LMBTQ főhősei vannak.

Ahogy látom a kiadó saját borítót tervezett a kötethez, ami nem rossz, sőt, elég szép, csak én az eredetit szoktam és szerettem meg. De ezzel is nagy örömmel rakom majd a polcomra a könyvet!

Adam Silvera – Csak emlékeket hagytál nekem

„Engedd el a múltat, hogy megtaláld a jövőd!”

Griffin világa atomjaira hullik, amikor első szerelme és volt párja, Theo életét veszti balesetben. Noha Theo a főiskolai tanulmányai miatt már Kaliforniába költözött, és új kapcsolatba kezdett Jacksonnal, Griffin sosem kételkedett abban, hogy amikor eljön a megfelelő alkalom, Theo mégis visszatér majd hozzá. Most azonban a jövő, amit elképzelt magának, teljesen más irányt vett.

Mindennek tetejébe az egyetlen ember, aki Griffin fájdalmát igazán megérti, az Jackson. De hiába nyílnak meg őszintén egymásnak, Griffin egyre mélyebbre csúszik a lejtőn. Elveszik kényszerbetegsége és önpusztító döntései örvényében, felőrlik régóta őrzött titkai.

Ha valaha szeretne egy ép jövőt magának, Griffin először kénytelen szembenézni a saját emlékeivel, élete puzzle-jének minden egyes szívszorító darabjával.

A nagysikerű Mindketten meghalnak a végén New York Times-sikerlistás szerzőjének legújabb művében elsöprő erővel mutatja be a gyász és a mentális betegség világát; annak következményeit, ha az ember nem hajlandó elengedni a múltat.