Home Hírek Az óceán mélyén – Jön Neal Shusterman díjnyertes YA regénye

Az óceán mélyén – Jön Neal Shusterman díjnyertes YA regénye

Újabb csodálatosnak ígérkező Young Adult regény érkezik Neal Shustermantől! Az író a hazai olvasók számára sem ismeretlen, az Unwind – Bontásra ítélve regényébe sokan beleszerettünk már.

A Könyvhétre a Tilos az Á könyvek jóvoltából Az óceán mélyén regénye érkezik, ami több neves könyves díjat is elnyert a 2015-ös megjelenése után. A gyönyörű borító és az író neve mellett a fülszöveg is nagyon ígéretes, így a könyv mindenképpen kötelező olvasásnak tűnik.

* Ide kattintva már most megrendelhető kedvezményesen! *

Neal Shusterman – Az óceán mélyén

Mindig ​az a legfélelmetesebb, amiről a legkevesebbet tudunk

Az óceán legmélyebb pontja a Marianna-árok fenekén lévő Challenger Deep. A skizofrénia egy mentális betegség, amely több tízmillió embert érint a világon. A Challenger Deep 10 916 méter mélyen van. A skizofrénia a betegek jelentős részénél serdülőkor táján jelentkezik. Az óceán legmélyebb pontján mindezidáig összesen három ember járt. A skizofrénia leggyakoribb megnyilvánulási formái a hallucinációk és a paranoid téveszmék.

Mit tehet egy szülő, amikor a fia azzal fordul hozzá, hogy valaki meg akarja ölni? Kihez fordulhatsz, amikor úgy érzed, hogy az apád és az anyád helyét álruhás szörnyek vették át?

Az óceán mélyén 2015-ben összesen tíz különböző díjat nyert Egyesült Államokban, köztük a legrangosabb irodalmi elismerést, a Nemzeti Könyvdíjat is. A fantasyk (Everlost), tudományos-fantasztikus történetek (Akcelerátus-trilógia) és disztópiák (Unwind) szerzőjeként ismert Shusterman új regénye viszont távolról sem a képzelet szüleménye. Egy fiúról szól, aki alámerül a világ legmélyebb pontjára. Tengeralattjáró és védőfelszerelés nélkül.

A Publishers’ Weekly magazin, amely az év könyvének választotta, kritikájában a regény hitelességét emeli ki, de a története és hangulata is örökre belevésődik az olvasók agyába.