Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Új könyvadaptációban kapott főszerepet Benedict Cumberbatch

A Sherlock Holmes és A kutya karmai között után új könyvadaptációban bizonyíthat Benedict Cumberbatch. A színész most kapta meg Ha megáll az idő főszerepét.

Benedict Cumberbatch az álmaimban szereplő ember Tom Hazard szerepére, mindig is őt képzeltem el a fejemben, Tomas Alderson pedig az ideális rendező ehhez a történethez. Az egész csapat hihetetlenül jó, és nagyon jó érzés, hogy a történet a lehető legjobb kezekben van” – nyilatkozta a könyv írója, Matt Haig.

A könyvből sorozat készül majd, amit Londonban és Európában forgatnak jövőre. Ezentúl a stúdió Haig másik sikerkönyvéből, Az éjféli könyvtárból is szeretne adaptációt kreálni.

Matt Haig – Ha megáll az idő

Tom Hazard veszélyes titkot rejteget: hiába tűnik átlagos negyvenegy éves férfinak, egy ritka betegségnek köszönhetően évszázadok óta életben van. Előadott Shakespeare-rel, hajózott Cook kapitánnyal és koktélozott Fitzgeralddal – de most már leginkább úgy szeretne élni, mint bárki más.

Tom az életben maradáshoz mindig új identitást vesz fel, és ezúttal tökéletes álcát választ: történelemtanárként kezd dolgozni egy londoni középiskolában, ahol úgy mesélhet a gyerekeknek a háborúkról és boszorkányüldözésekről, mintha nem is lenne ezekről személyes tapasztalata. Megpróbálhatja megszelídíteni a múltat, de az bármelyik pillanatban utolérheti. Egyvalami pedig tilos számára: nem eshet szerelembe.

A Ha megáll az idő korokon átívelő és kortalan romantikus történet arról, milyen érzés elveszíteni és megtalálni magunkat, és arról, hány életet kell leélnünk, mire megtanulunk élni.