Home Hírek Na ne! Az Amazon miatt két Könyvmolyképzős írónő is pórul járt!

Na ne! Az Amazon miatt két Könyvmolyképzős írónő is pórul járt!

Az Amazon az egyik legjobb hely arra, hogy a szerzők az e-könyveiket értékesíthessék, ezért nem véletlen, hogy a magánkiadás is ott kezdett el szépen virágozni. Persze, néha buktatói is vannak az oldalnak, amit a napokban két jól ismert írónő is megtapasztalt.

Colleen Hoover gondolt egy merészet, és úgy döntött, kipróbálja az Amazon Kindle Unlimited programját, ahol a Hopeless – Reménytelent tette elérhetővé. Viszont szegény valamit félreolvasott a szabályzatban, és végül az Amazon dobta őt egy időre. Az írónő szavaiból úgy veszem ki, hogy korlátozott módon vehet már csak részt a programban.

Ami viszont nagyobb érvágás: az utóbbi hónapok utáni Hopeless Amazonos e-könyv eladások utáni bevételeit nem kapja meg sajnos az írónő. Bármennyire is kedvesen írt róla a Facebook oldalán, felvállalva a saját felelősségét, azért az Amazon is észnél lehetett volna, és hamarabb jelezhette volna hogy gond, van, nem igaz?

Bár, jobban belegondolva… Szegény Cassandra Clare-nél pont az tett be, hogy az Amazon éles szemekkel figyelte őt. Történt ugyanis, hogy az írónő az Árnypiac novelláit magánkiadásban adja ki e-könyvben, és ezen a héten jelent meg az első. Az Amazon viszont még a megjelenés előtt törölte a könyv adatlapját!

Az Amazon indoklása meglehetősen érdekes volt: egyszerűen nem akarták elhinni, hogy Cassandra Clare bármit is kiadna magánkiadásban, mert az írónő már túl ismert ahhoz. És úgy voltak vele, valaki visszaélt a nevével. Az írónő ezen érthetően felháborodott, de mostanra tisztázódott a helyzet, a könyv is rendelhető. Plusz legalább kapott egy kis plusz publicitást, bár gyanítom, ezt mindketten felcserélték volna nyugodt percekre.