Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Nincs több rész, két újabb könyvadaptációt kaszáltak el

Csak úgy záporoznak a szomorú hírek: az Outlander és az új Gossip Girl után két újabb könyvadaptációnak inthetünk búcsút, ami azért mindig szomorú érzés. Ezúttal a Peacock streaming szolgáltató suhintotta meg a kaszát…

Karen McManus Lehull a lepel című regényét iszonyúan szerettem, ráadásul Az egyikünk hazudik címmel készített könyvadaptáció is meglepően jó lett, noha itt-ott eltért az alapanyagtól. Két évad készült belőle, amit a Netflix is bemutatott itthon magyar felirattal.

A döntés kapcsán kiemelték, hogy a sorozat kreatív irányával nem volt problémájuk, elégedettek voltak a minőséggel, de sajnos alacsony nézettséget produkált a sorozat. Itt azért van még egy halovány esély arra, hogy a Netflix talán megmenti, most ebben még bízhatunk.

A Vámpírakadémia kapcsán viszont nincs remény, a film után a tv-sorozat is elbukott, amit én dettó nagyon sajnálok, mert az első évadot nagyon szerettem, itt meg is írtam miért. A sorozatot viszont a rajongók nem fogadták olyan jól, elsősorban a sok változtatás miatt, ami mind a történetben, mind a karakterek külsejében igencsak látványos volt.

A legszomorúbb pedig a két kaszában az, hogy mindkettő függővéggel ért véget, így legalább még azt se mondhatjuk el, hogy egy lezárt végű minisorozatként kellemes emlék maradhat a szívünkben a két széria.

Könyv & sorozat ajánló: Vámpírakadémia (Richelle Mead)