Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Gilded – Aranyfonó: Új retelling a Vörös Pöttyösök között!

A Holdbéli krónikák és az Instant Karma szerzője, Marissa Meyer új regénnyel jelentkezik. A Gilded – Aranyfonó ismét egy retelling történet lesz, a sztori alapját ezúttal a Rumpelstiltskin adja.

A kötet 2023 első felében jelenik meg a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában, ráadásul éldekorált kiadásban is előjegyezhető. Borítót még nem kaptunk, de íme a fülszöveg.

Marissa Meyer: Gilded – Aranyfonó

*Réges-régen a hazugságok istene megátkozta a szegény molnár lányát, aki most mesterien szövi a varázslatos, lenyűgöző történeteket – csakhogy egyetlen szó sem igaz belőlük.

Legalábbis mindenki így hiszi.

Miután Serilda az egyik hihetetlen történetével magára vonja a gonosz Lidérckirály és a vadászai a figyelmét, egy sötét világban találja magát, ahol hemzsegnek a szellemek és a fantomok, és üreges szemű hollók figyelik minden egyes mozdulatát. A király parancsba adja Serildának a lehetetlent: aranyat kell fonnia szalmából, máskülönben az életével fizet az egyik hazugságáért. Kétségbeesésében Serilda akaratlanul is megidéz egy titokzatos fiút, aki beleegyezik, hogy segít neki… a megfelelő fizetségért cserébe. Csakhogy szerelemről nem volt szó az alku megkötésekor…

Serilda hamarosan rádöbben, hogy a kastély falai közt számos titok lapul, többek közt egy ősi átok, amit muszáj megtörnie, ha véget akar vetni a király és a vad hajsza rémuralmának.
*(Ellenőrizetlen szöveg, előzetes tájékoztatásra!)