Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Két népszerű Young Adult regényből készít adaptációt a Netflix

Bár a Netflix neve napjainkban egyet jelent a sorozatok gyors kaszájával, azért kétségkívül pirospontot érdemel a platform, hogy milyen klassz könyvadaptációknak ad zöld utat. A napokban két olyan regény adaptációját is bejelentették, amit nagyon szerettem.

Fontos kiemelni, hogy mindkettőnél a jogok keltek el, még nagyon elöl tart a projekt.

A Mindketten meghalnak a végén egy olyan különleges világban játszódik, ahol telefonon értesítenek, hogy aznap bizony elhunysz, és élvezd ki életed utolsó napját.

A tizenhét éves Rufus és Mateo is megkapja ezt a hívást, így igyekeznek lezárni a dolgaikat, egy applikáción pedig megismerkednek, és kezdenek egymásba szeretni…

Keserédes és fantasztikus történet, aminek a világa számos lehetőséget ad, így nagyon kíváncsian várom, hogy miként fejtik majd ki az adaptációban mindezt. A legnagyobb előnye a történetnek pedig az, hogy akár évados szerkezetben is működhet, minden évadban új párost ismerhetnénk meg, és a mellékszereplők simán lehetnének közösek. Na jó, nagyon előre gondolkodom, mindenesetre ez egy nagyon klassz világ és tök jó a kötet alapgondolata, szóval nagyon remélem, hogy nem rontják majd el az adaptációt!

* A könyvről írt értékelésem itt olvasható el *

Könyvkritika: Adam Silvera – Mindketten meghalnak a végén

Holly Smale Geek Girl könyveinek is elkeltek az adaptációs jogai. Ezt a sorozatot annak idején nagyon szerettem, mert iszonyú vicces és aranyos volt, a történeten rengeteget mosolyogtam és a romantikus szál is tetszett.

A történet főhőse a tizenéves Harriert, egy nagyon okos, igazi geek lány, akit egy nap felfedez egy modellügynökség, és meglátják a lányban a sztárt. Bár ő sem hiszi el magáról mindezt, de kezd beindulni a karrier, ráadásul megismer egy cuki modellsrácot is, aki vonzódni kezd hozzá…

A könyvek elég rózsaszín színben mutatták be a modellek életét, gyanítom a Netflix ennél mélyebb és sötét ábrázolásmódot mutat majd, mindenesetre nagyon sok a potenciál ebben a történetben is.

Azt kell mondjam nagyon örülök ennek a két hírnek, de már előre tartok is az egésztől, hiszen mégicsak Netflix, bennük pedig már nehéz bízni…

* A Geek Girl első részéről írt értékelésemért kattints ide *

Könyvkritika: Holly Smale – Geek Girl