Home Könyvek listák Könyvajánló: Íme, 3 Oscar-díjas Könyvmolyképzős könyvadaptáció

Könyvajánló: Íme, 3 Oscar-díjas Könyvmolyképzős könyvadaptáció

Tudtátok, hogy három olyan Könyvmolyképzős könyv is van, amiből Oscar-díjas adaptáció készült? Sőt, könnyedén lehetett volna négy is, hiszen anno a Vörös Pöttyös Hullámok hercegét hét Oscar díjra is jelölték, de sajnos egyiket sem váltotta díjra.

A mostani posztban viszont három olyan könyvet mutatok be nektek, amik viszont Oscart értek. Íme!

Michael Punke – A visszatérő

Könyvének a megírásához valós eseményekből merített Punke, a nézők pedig zabálták a történetet. Sőt, a medvés történetszál miatt még popkultúrális jelentősége is lett.

A könyv adaptációja 2015 decemberében érkezett meg a mozikban, és 2016-ban a rendező, Alejandro G. Iñárritu kapott érte Oscar díjat.

A visszatérőnek köszönhetően Leonardo DiCaprio is megkaphatta a díját, bár sokan azt mondják, hogy inkább a korábbi szerepeiért díjazták utólag, mert itt nem volt annyira átütő a játéka.

Lisa Genova – Megmaradt Alice-nek

A megható történetből készült filmet 2014 végén mutatták be Julianne Moore, Alec Baldwin és Kristen Stewart főszereplésével. A történet egy olyan egyetemi professzor anyáról szól, akiről kiderül, hogy Alzheimer kóros, és végignézhetjük, hogy miként “épül le” a nő.

Már a könyv is nagyon megrázó volt, és a filmben is tökéletes átjön a hangulat. Pompás játékáért Julianne Moore Oscar díjat kapott, amit száz százalékig meg is érdemelt.

A Megmaradt Alice-nek könyvről érdemes még elmondani, hogy ezt a könyvet még az Alzheimer kórral foglalkozó egyesületek is ajánlják, mert annyira hitelesen mutatja be a kórt.

(L-R) JENNIFER LAWRENCE and BRADLEY COOPER star in SILVER LININGS PLAYBOOK
Matthew Quick – Napos oldal

Az író története egy komoly témát mutat be: a főhőse ugyanis egy komoly depresszióval küzdő pasi, aki megpróbálja rendbe tenni az életét. Az adaptáció is nagy sikert aratott dacára annak, hogy mennyi átírás volt benne.

A filmet 2012 szeptemberében mutatták be, és számos djat elnyert. Ezek közül a legrangosabbat, az Oscar díjat Jennifer Lawrence kapta, aki a legfiatalabb győztesek között volt 23 évesként.

Ami itt érdekes, hogy a könyvben egy jóval idősebb nőbe szeretett bele a főhős karaktere, de Lawrence kedvéért egy fiatalabb nőére írták át a szerepet.