Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Alice Oseman arról mesélt, hogy mi vár ránk az új Heartstopper évadokban

Alice Oseman nem csak a Heartstopper képregények írója, hanem a Netflix sorozat egyik kreátora is egyben. Egy interjúban arról mesélt, hogy mi is nehéz számára az írásban, és mit szeretne láttatni a sorozat következő évadaiban. Ami érdekes, hogy a második évad forgatása már zajlik is, a Netflix pedig be is rendelte a harmadikat is.

„A következő évadokban mindenképpen szeretném, ha a mentális egészség témáját is beemelnénk a sorozatba, mert ez olyan dolog, ami nagyon fontos a képregényekben. A kihívás a Heartstopper megírásában az, hogy feltárjuk a nehezebb témákat, miközben megőrizzük az optimista és reményteli tónust is. Ez volt számomra az igazi küzdelem az írás során. Szeretném elhinni, hogy lehetséges ezt megcsinálni. Úgy érzem, a könyvekben sikerült elérnem. Sikerült nagyon őszintén beszélni a mentális egészégről, és valós módon dolgoztam fel, miközben nem írtam olyasmit, ami tiggereli az embert, vagy nagyon sötét és borzalmas lenne olvasni, vagy nézni. Szóval, ez a célom a sorozattal is.”

A komolyabb problémákat a képregény folyam harmadik és negyedik része fedi fel igazán, amikor előkerülnek Charlie étkezési problémái és a feldolgozatlan múlt, amikor bullyingolták őt a korábbi tanévben a melegsége miatt.

Osemant megkérdezték arról is, hogy mit szeretne, hogy mit érezzenek az emberek, akik megnézik a sorozatot a Netflixen. Erre ez a válasz született:

„Először is, azt szeretném, hogy örömet okozzon az embereknek és mosolyt csaljon az arcára. Szeretném terjeszteni az üzenetet, miszerint a fiatal queer emberek is megtalálhatják a szerelmet, a boldogságot, a barátságot, és hogy (a történet) reményt adjon nekik a jövőre nézve, hogy jó és boldog dolgok várnak rájuk is az életben.”

Plusz örömhír lehet, hogy a képregényekben az imádott Mr. Ajayira is rátalál a szerelem Mr. Faroukkal a párizsi kiránduláson, és ezt a szálat is szeretné Oseman megjeleníteni a sorozatban. Éljen!

* Elolvasnád a könyveket is? Szerezd be őket a kiadótól! *

A blogturnéról

A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Alice Oseman nagysikerű képregényének folytatása, a Heartstopper 3. része. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják Charlie és Nick csodálatos párizsi utazását, ami cseppet sem mentes zökkenőktől.

Tartsatok velünk, ismerjétek meg a történetet, annak szereplőit, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott nyereménykönyv egy példányát.

Nyereményjáték

Mostani játékunk során LMBTQ párokat keresünk. Minden állomáson megtaláljátok egy könyves karakter nevét, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, ki lehet a párja, és beírni annak a szereplőnek a nevét a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Tehát minden esetben a páros hiányzó tagját keressük.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

BLUEGREEN118

a Rafflecopter giveaway

További állomások

10/04 Hagyjatok! Olvasok!
10/05 Dreamworld
10/06 Csak olvass!
10/07 Csak olvass! – Könyvjelzők
10/08 Spirit Bliss Sárga könyves út – Idézetek
10/09 Spirit Bliss Sárga könyves út
10/10 Utószó
10/11 Fanni’s Library
10/12 Booktastic Boglinc
10/13 Fanni’s Library – Fanartok
10/14 Könyv és más
10/15 Sorok Között – Interjúfordítás
10/16 Dreamworld – Interjú a fordítóval