Home Film és Sorozat kritika Filmajánló: Wicked (Jennifer L. Armentrout könyve alapján)

Filmajánló: Wicked (Jennifer L. Armentrout könyve alapján)

Én is azok közé tartozom, akik nagyon szeretik Jennifer L. Armentrout regényeit, így nagyon kíváncsi voltam, hogy a Wicked című kötetéből milyen filmet készített a Passionflix.

Oké, be kell valljam, kissé féltem is tőle, mert hát, Passionflix. Ez a streaming szolgáltató kis költségvetésű könyvadaptációkat szokott készíteni, fantasy műfajban ez volt az első. Tartottam tőle, hogy miként működnek majd a speciális effektek, nem-e lesz gagyi, illetve eleve felmerült bennem kérdésként, hogy tudják-e jól adaptálni a könyvet.

A Passionflix egyik legnagyobb előnye (és amiért sokan szeretik) pont az, hogy hűen végigköveti a könyv történetét a film, és nem igazán változtatnak, ami azért lehet gond, mert ami könyvben érdekes és jó lehet, az nem biztos, hogy működik filmen. Na itt ilyen gond nem volt. És emelem a kalapom a Passionflix előtt, mert a kis költségvetés dacára is látványos filmet kaptunk.

No de miről is szól a történet? New Orleansban járunk, a hősnőnk Ivy, egy tündérvadász lány, a városban pedig szaporodik a baj, egyre erősebb tündérek kerülnek elő, ráadásul megérkezik egy új tündérvadász pasi, a titokzatos Ren, akibe Ivy minden akarata ellenére kezd beleszeretni. Eközben pedig az uralkodó tündérek szörnyű tervet készülnek megvalósítani…

Mindaz, amit a könyvben szerettem és élveztem, igazából a filmben is átjött. A sztori van annyira izgalmas, hogy működjön képen is, tök jók voltak például a harcjelenetek, szerettem a világot, ahogy felépítették élőképen, nekem nagyon működtek a jelmezek, és kifejezetten szerettem azt is, hogy most normális aláfestő zenéket is kaptunk.

A kiválasztott színészek közül egyikük sem egy színész óriás, de nagyon szórakoztatóan hozták a szerepeiket. A két főhős, Anna Maiche és Liam Hall között pont olyan perzselő volt a kémia, mint a könyvekben, ráadásul Ren szexi pasis szövegeit Hall elképesztően hozta, annyira átadta ezt a “szexi pasi vibe“-ot, amit Armentrout a lapokon megteremtett. A kedvencem amúgy itt is Tink volt, Andrew Rogers jól megragadta a kis tündér bájosságát. A jeleneten, amikor Tink és Ren először találkoztak sírva röhögtem és három tekertem vissza, a megvalósítás itt még a könyvnél is jobban tetszett, amivel őszintén meg is leptem magam.

Volt a könyv végén egy nagy csavar, amin olvasáskor emlékszem mennyire meglepődtem. Na ez itt most némileg elmaradt, mert ugye tudtam mi fog történni, de baromi érdekes volt végigélni, hogy miként is jutunk el a tetőpontig. Ami pedig a film végi nagy és látványos harcjelenetet illeti, nagy meglepetésemre tökéletesen működött az is, tényleg sikerült most a Passionflixnek a kis költségvetés dacára is varázsolni.

Mindent egybevéve nagyon élveztem filmen is a történetet, és biztos vagyok benne, hogy a folytatást is meg fogom nézni. Igen, lehet azért érezni, hogy ez nem egy moziba szánt alkotás, de délutáni matinénak tökéletes, mert szórakoztató, vicces, romantikus, helyenként izgalmas, a színészek közti kémia pedig aztán pláne eladja. Mindenképpen ajánlom megtekintésre.

* Elolvasnád a könyveket is? Szerezd be őket a kiadótól! *

A blogturnéról

A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Jennifer L. Armentrout nagysikerű Wicked c. sorozatának folytatása, Torn – Szétszakítva címmel. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják Ivy és Ren történetének folytatását, melyben kötelesség és túlélés, szív és ész viaskodik egymással.

Tartsatok velünk, kövessétek a turné állomásait és vigyétek haza a kiadó által felajánlott regény egy példányát.

Nyereményjáték

Mostani játékunk során nem lesz nehéz dolgotok. Minden állomáson összekevertük egy-egy szereplő nevét, nektek pedig nincs más dolgotok, mint helyes sorrendbe rakni a betűket és az így kapott nevet beírni a Rafflecopter megfelelő sorába.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

MYVINSROGA

a Rafflecopter giveaway

További állomások

10/11 Dreamworld – Idézetek
10/13 Szaffi polca
10/15 Sorok Között – A filmről
10/17 Dreamworld
10/19 Sorok Között