Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Filmajánló: 5 könyvadaptáció, ami elszórakoztat hétvégén!

Rég láttál már egy jó filmet, így most este – avagy délután, – inkább bekuckóznál az ágyba, és megnéznél valamit? Nyugi, nincs ezzel (szerintem) gond, ezen az estén én is ezt tervezem.

Íme öt film, amit szerintem érdemes megnézni, és naná, hogy regény adaptációk. Most csak olyat válogattam össze, ami önállóan is érthető, vagy szóló film. Bízom benne, hogy a listában találtok kedvetekre valót!

The Duff

Ha csak röhögnél egy jót…

The Duff: Először is, a filmnek tulajdonképpen alig van bármi köze Kody Keplinger könyvéhez. De tényleg, saccperkábé csak a szereplőket és az alapszituációt vették át, majd lebutították, plusz átírták. És hogy ez baj-e? Szerintem abszolút nem.

Ez a vígjáték megnevettet, szórakoztat, kissé gyagya, de a véleményem szerint végletekig szerethető. Kár lenne kihagyni.

Now is Good

Ha szomorú hangulatban vagy…

Most jó (Now is Good): Amikor először láttam, a feliratot is alig tudtam elolvasni, úgy zokogtam. Annyira magával ragadó és megrendítő az egész, és a színészek játéka is igencsak erős.

Igen, ez a film megríkat, de egyben el is gondolkodtat az életről, ami nekünk megadatott, de a hősnőnek oly rövid ideig. A film az Amíg élek című könyvből készült.

Diary of a Wimpy Kid

Ha kisgyerekekkel együtt néznél valamit…

Egy ropi naplója (Diary of a Wimpy Kid): Szupercuki az első film, de a többi kettő is nagyon szórakoztató. Ez amúgy tipikusan az a film, amit egy tini – felnőtt ember akár még jobban is élvezhet, mint a gyerek, szóval, hajrá!

És igen, az első rész a legjobb, megnevettet, elszórakoztat, és pár percre a felnőtt embert is kisgyerekké varázsolja. És mi benne a legjobb: újranézve is ugyanolyan szórakoztató.

How Will I Live

Ha egy ütős disztópiára vágysz…

Majd újra lesz nyár (How I Live Now): Azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy ez az egyik legjobb disztópia-feldolgozás, ami könyv alapján készült. A sztori szerint a 3. világháborúban vagyunk, és pár tini életét követjük nyomon, akik megpróbálják túlélni a háborút.

Igen, van benne romantikus szál is, de ez most végre egy kissé tabu (két rokon között zajlik), de bőven szerethető a film. Az egyik főhőse pedig az új Pókember, Tom Holland.

avalon high

Ha szeretnél Disney-hangulatba kerülni…

Avalon Gimi: Tisztázzuk, a filmnek itt sincs sok köze Meg Cabot Misztikus szerelem című könyvéhez, hiába beszélünk egy filmadaptációról.

Mindettől függetlenül az Avalon Gimi egy ízig-vérig Disney film, és így magában hordozza azt a leírhatatlan varázst, a feelinget, amit leginkább a guilty pleasure-höz tudnék hasonlítani. Mert az ember hiába tudja, hogy nem minőségi egy Disney-film, egyszerűen jó nézni.

Az Avalon Gimi pedig az egyik legjobb film, a főszerepben ráadásul az imádnivaló Britt Robertson, és az évek során egyre jóképűbbé vált Gregg Sulkin.

Akármit is választasz esti néznivalónak, jó szórakozást kívánok!


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading