Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Álom két keréken: Íme 10 idézet a Netflix film alapjául szolgáló könyvből

Végre a Netflixnél is felfedezték Sarah Dessent, és több regényéből is filmet készítenek. Elsőként az Álom két keréken mutatkozik be, ami egy álmatlanságban szenvedő lány története. Auden úgy dönt, hogy a nyarat a rég látott apjánál, és annak új családjánál tölti, ahol felfedezi önmagát, és a szerelem is bekopogtat az életébe.

A film – és a filmes borítós kiadás megjelenésének az örömére – íme 10 kedvcsináló idézet, hogy elolvasd Sarah Dessen regényét. Íme!

#1

„‒ Minden sérülés számít ‒ ismételte Adam megint. ‒ De a lényeg, hogy nem az határoz meg, hányszor esel le, hanem hogy hányszor szállsz vissza a biciklire.”

#2

„– Az emberek nem változnak. Minél idősebb vagy, annál inkább a megszokásaid rabjává válsz.”

#3

„Csak azoknak a dolgoknak van igazi értékük, amikért megküzdesz, mielőtt megszertnéd őket.”

#4

„Talán az lehetett a titok nyitja, hogy a könnyű dolgok nem lehetnek ilyen csodálatosak. Mert akkor minden az lenne. Csak azoknak a dolgoknak van igazi értékük, amikért megküzdesz, mielőtt megszereznéd őket. Ha valami ilyen nehezen elérhető, akkor meg kell tenned azért, hogy még annál is nehezebb – vagy inkább lehetetlen – legyen elveszítened.”

#5

„– […] Ki mondta, hogy valaki vagy okos, vagy szép, vagy lányos, vagy sportos? Az életnek nem a vagy-vagyokról kell szólnia. Ennél az ember többre képes, érted?”

* Megjött a kedved a könyvhöz? Csapj le rá most! *

#6

„– Az igaz hogy ez így nem a legideálisabb. De csak kevés dolog olyan. Néha neked kell alakítanod a történeteden. Megadni a kezdőlökést a sorsnak hogy úgy mondjam.”

#7

„– Megmondtam. Jó vagyok abban, hogy rosszul csináljam a dolgokat.
Megint ránéztem, amikor egy újabb stoptáblához értünk.
– De ezek szerint ez sosem tántorított el.
– Dehogynem – ellenkezett. – Nem jó érzés veszíteni. Viszont még mindig jobb, mint a másik utat választani.
– Mi lenne az?
– Meg sem próbálni. – Most egyenesen rám nézett. – Tudod, az élet rövid.”

#8

„Ez volt az éjszaka egyik varázsa. A dolgok, amik fényes nappal különösnek látszódtak volna, egy bizonyos óra után, már nem voltak azok. Mintha a sötét valahogy mindent leegyszerűsített volna.”

#9

„– Ki mondta, hogy kell, hogy értelme legyen? – kérdezte. – Vagy oka. Talán ez csak olyasmi, amit meg kell tenned.
Arrébb ment, hogy bepakolja az árukat, de én ott maradtam és az utolsó mondatát próbáltam elemezni. ‘Csak olyasmi amit meg kell tenned.’”

#10

„Az egyetlen ember, akit irányíthatsz, te magad vagy. Ami nagy bizonyosság, mégsem elegendő.”

* Megjött a kedved a könyvhöz? Csapj le rá most! *

 • Végre a Netflix is felfigyelt Sarah Dessen lenyűgöző könyveire, és elkészítették az Álom két keréken adaptációját. Ennek örömére filmes borítóval jelenik meg újra Auden története.

  Tarts velünk az extra állomásokkal tűzdelt blogturnén, és ha szerencséd van, meg is nyerheted a regény egy példányát.

 • Szerencsére már megannyi Sarah Dessen regény megjelent magyarul, amiket sokan a szívünkbe zártunk. A mostani játékunk során Sarah Dessen kötetekből találtok idézetet, a feladatotok, hogy beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába a könyv címét.

  (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

  Mindenki életében elérkezik a pillanat, amikor a világ elcsendesül, és az ember csupán a saját szívverését hallja. Ezért aztán jobb, ha megtanuljuk felismerni ezt a hangot. Máskülönben soha nem értjük meg, mit mond.

  a Rafflecopter giveaway

 • 05.05. – Sorok Között idézetek
  05.07. – Sorok Között vélemény a filmről
  05.09. – Csak olvass! értékelés
  05.11. – Readingspo értékelés
  05.13. – Readingspo vélemény a filmről