Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Újrakezdés: Íme 10 kedvcsináló idézet Mona Kasten Rubin Pöttyöseiből

Németországban Mona Kasten az egyik legnépszerűbb író a New Adult zsánerben. Az Újrakezdés sorozatának az első két része már magyarul is megjelent. Hozok is összesen 10 idézetet a könyvekből, hogy megjöjjön a kedvetek az olvasáshoz. Íme!

Begin Again – Újrakezdés

#1

„Az emberek hajlamosak arra, hogy túl gyorsan vonjanak le következtetéseket.”

#2

„Szabadság!
Egyedül emiatt éltem túl az utóbbi hónapokat. Végre felépíthetem a saját életemet, végre azt tehetem és hagyhatom megtörténni, amit én szeretnék. Az elmúlt tizenkilenc évben kegyetlenül rövid pórázon tartottak. Néha úgy éreztem magam, mint egy madár, amit csak napi pár percre engednek ki a kalitkájából, hogy előadjon pár mutatványt.”

#3

„Kaden nem törte túl sokat a fejét azon, hogy mit gondolnak róla mások. Nagy ívben tett a társadalom elvárásaira, az neki teljesen mindegy volt – ha ősszel félmeztelenül fürdeni akart egy tóban, akkor megtette, egy másodpercnyi habozás nélkül. Ebből a szempontból csodáltam őt. Nemcsak az életet sugározta, hanem a szabadságot is. Kaden semmitől és senkitől sem zavartatta magát, egyszerűen csak önmaga volt. Én is így szerettem volna élni az életemet, mint ő.”

#4

„Emiatt az érzés miatt voltam itt. Egyedül ezért az egy pillanatért, ezért a másodpercért, melyben elfeledkezhettem a világról és semmi mást – abszolút semmit – nem éreztem, mint a szabadságot. Majdnem meg is tudtam fogni. A testem minden szegletét betöltötte és új erőt adott. Önkéntelenül elmosolyodtam. Minél hosszabban hagytam, hogy hatással legyen rám a pillanat, annál jobban oldódott a feszültségem. A negatív gondolatok egymás után eltűntek, és a nehéz csomó is engedett a gyomrom tájékán.”

#5

„– Ugyan mi az ördögnek akarsz ridikült hozni a túrázásra? – kérdezte, és a táska felé bólintott.
– Mert szükségem lehet pénzre. És persze a mobilomra. No meg ajakbalzsamra, zsebkendőre és…
Kaden elhúzta a száját.
– Lehet, hogy mégis itt kéne hagynom téged.”

#6

„– Mehetünk együtt, ha szeretnéd – javasolta. Nyilvánvalóan nem tudta, hogy Kaden kerül engem, mintha személyesen én lennék a pestis. – Vicces lenne.
– Nem hiszem, hogy…
– Jó ötlet – szakított félbe Kaden, és bejött hozzánk a nappaliba. – Befonhatjuk egymás haját is, és aztán nézhetünk Disney-filmeket.
– Nem áll jól neked az irónia, Kaden.”

#7

„– Nekem sem tetszett, ahogy Monicával beszélt. – Úgy tűnt, mintha elgondolkozna egy pillanatra, és aztán a karját összekulcsolta a feje mögött. – Hogy őszinte legyek, abszolút semmi nem tetszett abból, ami kijött a száján. Sokkal inkább azokért a dolgokért vagyok oda, amiket a szájával tesz…
Félrenyeltem a kávémat. Egy kis folyadék visszacseppent a csészébe, és onnan az arcomba fröccsent.
– Ejnye, Kaden!”

Trust Again – Bízz újra

#1

„Hónapokon keresztül elfojtottam, hogy mennyire vonzónak és szupernek találom őt. Most, hogy tudom, milyen érzés a közelében lenni, liftezni kezd tőle a gyomrom. Kimelegszem, és mindenem bizsereg, ami eléggé megijeszt engem. Nem akarom így érezni magam, mert az csakis padlóra küldhet.”

#2

„Nem tudhatta, mennyire feldühített a tény, hogy a csókunkat meg akartam ismételni. Nem tudott semmit a rajtam elhatalmasodó félelemről, és arról, hogy a szívem majd’ kiugrott a helyéről, amikor megpillantottam. Nem tetszett, ami bennem zajlott, egyáltalán nem volt jó.”

#3

„Pusztán a gondolata annak, hogy megbízzak benne, szörnyű félelmet váltott ki a testemben, szinte úgy éreztem magam, mintha megkötöztek és összeroppantottak volna. Már most tudtam, hogy milyen érzés lesz, ha elszúrjuk a dolgot. Milyen érzés lesz, ha Spencer annyira megbánt, ahogyan Nate is tette. Ezt még egyszer nem élném túl.”

 • A napokban jelenik meg Mona Kasten Újrakezdés sorozatának második kötete, a Trust Again – Bízz újra! a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában. A könyvben ezúttal Dawnnak és Spencernek kell legyőznie belső démonait, és megtanulni, hogyan bízhatnak egymásban és találhatják meg a boldogságot. Amennyiben felkeltettük érdeklődéseteket, tartsatok velünk, hiszen ebben a blogturnéban nemcsak a második, hanem az első részhez is hozunk értékelést és extra állomásokat. A turné végén pedig természetesen a Bízz újra egy példánya is sorsolásra kerül.

 • A könyvünk főszereplője, Dawn novellákat ír, ezért a játékunk is ehhez fog kapcsolódni. Az állomásokon olyan könyvekből fogunk idézni, amelyeknek valamely szereplője író, a feladat pedig mindössze annyi lesz, hogy kitaláljátok, mely regényből származik az idézet, és beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába a könyv szerzőjét és címét.

  Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

  “Úgy tartja a mondás, hogy soha ne ítélj meg egy könyvet a borítója alapján, viszont mi van akkor, ha valahogy sikerült beleolvasnod a könyvbe, mielőtt láttad volna a borítót? És mi van, ha nagyon tetszik, amit olvastál? Persze, amikor a könyv közelébe kerülsz, és először fogod látni a borítóját, akkor reméled, hogy olyan lesz, amilyet vonzónak találsz. Mert ki akar egy olyan bámulatosan jól megírt könyvet a polcára, ha egy szar borítót kell bámulnia?”

  a Rafflecopter giveaway

 • 12.06. Könyvvilág
  12.07. Sorok között extra állomás
  12.09. Fanni’s Library 1. rész értékelés
  12.11. Dreamworld extra állomás
  12.13. Fanni’s Library extra állomás