Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Íme 6 gyönyörű idézet a Meggyötört világból

Nemrég jelent meg a Lehullott csillagok folytatása, a Meggyötört világ. Elolvasni ugyan még nem volt időm, de ami késik, nem múlik 🙂 Addig is, íme hat klassz idézet a könyvből!

#1

„Fokozatosan lelassul a légzése, és már nem szorít annyira. Nézem az arcát, ahogy lassan eltűnik róla a félelem, és a tekintete összpontosít. Ameddig a szem ellát, nincs más, csak a csillagok, és balra a távolban az Avon szilánkja, ami a bolygó állandó felhőtakarójában csak gyenge, kékesszürke ragyogásnak tűnik. De elég ahhoz, hogy megvilágítsa Flynn vonásait, amikor előrehajol… már amennyire a biztonsági öve engedi.
Nem tudja levenni a szemét a csillagokról. Az arcát nézem. Látom, ahogy a csillagok tükröződnek a szemében, látom ennek az egésznek a csodálatosságát abban, ahogy kinyitja a száját, de egyetlen hang sem jön ki rajta. A szeme, az arca… gyönyörű.”

#2

„– Ez az univerzum azért mást is kínál – mondja a lény. – Fényt. Életet. Érintést. Érzést.
Hogy mindannyian ugyanabból a darabokból vagytok, ugyanabból a csillagpor-morzsából, és
mégis oly különbözőek vagytok, oly magányosak.”

#3

„Egymást nézzük az Avon és a csillagok fényében. Szeretnék belekapaszkodni ebbe a pillanatba, a béke aprócska szilánkjába a kitörni készülő vihar előtt.”

#4

„Fegyverropogás töri meg a csendet, egy fél pillanatra elvakít a lézer fénye. Hátravetődöm, és előkapom a fegyveremet. A lövészt keresem egy örökkévalóságnak tűnő ideig, de csak azt látom, hogy a srác térdre esik. Hallom a testvére kiabálását bentről. Már azt is látom, hogy a fiú fél arca eltűnt… és hirtelen tudatosul bennem, hogy Mori pontosan oda céloz a fegyverével, ahol a fiú állt.”

#5

„Az ilyen pasiktól kedvem támad hinni Istenben.
A misszionáriusoknak még azelőtt be kellene rántaniuk ezeket a srácokat, hogy a hadsereg rájuk tenné a kezét. Végül is, ahhoz nem kell jóképűnek lenni, hogy lelődd az embereket, abban viszont valószínűleg segít, ha hirdetni akarod az igét.”

#6

„Új fiú. Egyrészt, mert nem ismerem, másrészt, mert úgy néz ki. Határozottan újonc… valamit bizonyítani akar… ahogy először az összes. Egyfolytában körbetekinget, óvatosan, nehogy feltűnjön valamelyik srácnak. Nem nagyon ismer még senkit. Egyenruhában van, póló, zubbony, gyakorlónadrág, egyik sem passzol rá, túlságosan feszülnek rajta. Talán olyannyira újonc, hogy még nem rendeltek a méretében. Vagy nem az övé az egyenruha.”

MEGGYÖTÖRT VILÁG – BLOGTURNÉ

  • A Könyvmolyképző Kiadó jelenteti meg hamarosan Amy Kaufman és Meagan Spooner sci-fi sorozatának második részét: This Shattered World – Meggyötört világ címmel. Az első könyv sikere után ez a rész is számos díjban részesült, a magyar olvasók is türelmetlenül várják a megjelenést. Kövessétek végig az öt állomásos turnénkat, ahol a vélemények mellett játszhattok is Lee és Flynn történetének három példányáért a kiadó felajánlásában.

  • Mi még mindig imádjuk az űrhajós filmeket, ebben a játékban is a legjobb sci-fi mozikat keressük. Egy-egy kép alapján kell kitalálnotok és beírnotok a filmcímet a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
    Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

    a Rafflecopter giveaway
    https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

  • 11.25 Kelly és Lupi olvas
    11.27 Deszy könyvajánlója
    11.29 Bibliotheca Fummie
    12.01 CBooks
    12.03 Sorok között


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading