Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvajánló: Maggie O’Farrell – Ahol a Hóangyalok laknak

Tudtad? Ha lefekszel a hóba, és csinálsz egy Hóangyalt, az életre kel, és ezentúl ő lesz a védőangyalod. Ha bajba kerülsz, ott terem, és bár nem fogod őt se látni, se hallani, de mindig veled lesz, hogy megvédjen és segítsen neked. Ez az alapötlete Maggie O’Farrell elbűvölő gyerekkönyvének.

 

Persze akad némi csavar, a kis hősnőnk, Szilvia ugyanis látja a Hóangyalát, beszélni is tud vele, sőt, még emlékszik is rá. De tudja, hogy nem lenne szabad, és meghoz pár elhamarkodott döntést is, de a kötetben a kislány bejár egy szép utat, a karakterfejlődése egészen bámulatos.

Ami ebben a történetben a legjobb, az mégis az üzenete. Egyszerűen imádom ezt a hóangyalos gondolatvilágot, és annyira szépen átadta az író is azt, amit ezzel kapcsolatosan el akart mesélni, ráadásul tök jól összekapcsolódott Szilvia karakterfejlődésével is. Aminek külön örültem, hogy nem tudtam előre megjósolni a történet végét. Teljesen mást képzeltem el, de amit kaptam, az minden képzeletet felülmúlt.

 

Nagyon aranyos amúgy az egész könyv, időnként jókat is lehet mosolyogni rajta, és van benne pár gyönyörű jelenet és gondolat, ami megragad az emberben. Mint amikor Szilvia annak dacára öleli meg a Hóangyalt, hogy tudja, az jéghideg, és emiatt neki nem lesz kellemes, de ha szeretünk valakit, olyat is boldogan megteszünk, ami a másiknak jó, és nem nekünk.

Viszont ami igazán a könyv lelke volt, azok Daniela Jaglenka Terrazzini illusztrációi. Valami elképesztően szépek lettek a könyvben lévő rajzok, és olyan részletgazdagok, hogy az ember könnyedén bele tud merülni, és csak gyönyörködni bennük. A kedvencem a kora tavaszi kétoldalas kép, ahol még a szöveg fölötti rész is díszítve van. A színek is annyira szépek, egyszerűen jóleső érzés forgatni ezt a könyvet, mert annyira meseszépek a rajzok.

Értékelés: 10/10

Mindent egybevetve ez egy nagyon aranyos történet, ami feldolgoz egy tök jó alapgondolatot, miközben egy kislány szemén át megláthatjuk, mit is jelent a kis lelkének az, ha tudja, van egy „őrangyala”. Csodálatos szórakozás volt.

A könyv fülszövege azt írja, hogy kicsiknek és gyermeklelkű felnőtteknek is egyaránt ajánlják az olvasást. Csak egyetérteni tudok, mert ez tényleg olyan mese, ami kortól függetlenül elvarázsolja az embert, ráadásul az illusztrációkba is bele lehet feledkezni a szépségük miatt. Így én mindenképpen ajánlom nektek az elolvasást, méghozzá kortól függetlenül.

 • Szilvia egy éjjel, amikor felébred, egy különös lényt talál a hálószobájában: egy Hóangyalt, aki csak rá vigyáz. Ha ti is szeretnétek egy saját angyalt, aki csak rátok vigyáz, akkor tartsatok ti is bloggereinkkel, és ha játszatok velünk, akár meg is nyerhetitek az Ahol a Hóangyalok laknak című könyv egy példányát a Manó Könyvek jóvoltából.

 • A tél az egyik legvarázslatosabb évszak, amikor úgy érezzük, hogy bármelyik pillanatban csodák történhetnek. Épp ezért mostani játékunkban olyan mesefilmeket válogattunk össze, melyekben Maggie O’Farrell könyvéhez hasonlóan egy varázslatos téli története mesélnek el. Ha rájöttetek, hogy melyik mesefilmből származik a blogokon található kép, akkor írjátok meg nekünk a Refflecopter dobozban a megfejtést, és máris esélyetek nyílik rá, hogy megnyerjétek az Ahol a Hóangyalok laknak című kötet egy példányát.

  (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

  a Rafflecopter giveaway

 • 12. 05. Utószó
  12. 07. Olvasónapló
  12. 09. Csak olvass!
  12. 11. Könyv és más
  12. 13. Sorok között