Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Olvasásra várva: Jennifer Niven – Holding Up The Universe

Néhány írónál elég csupán egyetlen könyv ahhoz, hogy örökké a szívembe zárjam az illetőt és kíváncsi legyek a következő írására. Jennifer Niven pont ilyen, a Veled minden hely ragyogó című regénye az egyik kedvencemmé vált, és gyanítom ezzel nem vagyok egyedül!

Jennifer Niven

Az írónő új regénye, a Holding Up The Universe 2016. október 4-én jelenik meg, és a témája alapján máris egyértelműen beleszerettem. A borító már más kérdés, picit jobbra számítottam, de ha a tartalom tényleg olyan jó, mint amennyire a fülszöveg ígéri, nincs okom a panaszra.

A sztori ismét két főhősösnek tűnik, egyikük Libby Strout, akit egyszer „amerika legkövérebb tinijének” is neveztek. Azt persze senki nem tudja, hogy az édesanyja tragikus halála után darabjaira hullt a lány és az egész családja élete, a bánatát pedig finomságokba öli.

jennifer-niven-holding-up-the-universe

A könyv másik főhőse Jack Masselin, a különös művészi tehetséggel bíró srác, akiről kevesen tudják, hogy mennyire nehezen jegyzi meg mások arcát, időnként a saját testvérei is idegennek tűnnek a számára. Éppen ezért senkit sem akar közel engedni magához. Aztán találkozik Libbyvel, és mindkettejük világa megváltozik.

A fülszöveget saccperkábé így lehetne összefoglalni, és már ennyi alapján nagyon egyértelmű, hogy egyedi karakterekkel dolgozik az írónő. Az arcfelismerésre képtelen srác különösen tetszik, ahogy a túlsúlyos tinilányból is sok mindent ki lehet hozni. A párosuk első látásra életképtelennek tűnhet, és gyanítom pont ebben rejlik majd az igazi erejük: ahogy egymás világát megváltoztatják és jobbá teszik.

Nagyon kíváncsi lettem erre a könyvre, őszintén bízom benne, hogy a Maxim Kiadó (vagy más) lecsap a kötetre, és már az amerikai megjelenés környékén olvashatom is! 🙂

Addig is, ha valakinek kimaradt volna a Veled minden hely ragyogó, javaslom a pótlását. Csodás könyv, ide kattintva a véleményem is elolvasható róla.

veled-minden-hely-ragyogo