Home Könyvkritika Könyvajánló: Whitney G. – Two Weeks Notice: Felmondólevél

Könyvajánló: Whitney G. – Two Weeks Notice: Felmondólevél

Elég ritkán fordul elő az, hogy 24 óra alatt kiolvassak egy regényt. Oké, a Felmondólevél csak 296 oldalas volt, de gyanítom akkor is kivégeztem volna, ha 500 oldalas, mert egyszerűen nem lehetett letenni, annyira vitt magával előre a történet.

* Elolvasnád? Szerezd be a kiadótól kedvezménnyel! *

Hősnőnk Tara egy friss diplomás, New Yorkban nyomorgó lány, aki megkapja élete lehetőségét: egy hihetetlenül szexi, de kifejezetten bunkó nagymenő asszisztense lesz, akinek a világon mindenütt vannak szállodái. Tara nem is tudja, hogy mit szabadított magára…

Igen, első blikkre mondhatnánk azt, hogy kaptunk egy újabb “az asszisztens beleszeret az öltönyös főnökbe” történetet, és tényleg lehet érezni az ismerős paneleket, mint például a zord férfiét, aki a múlt sebeit hordozza magában, aki bár bunkó, de amúgy arany szíve van. Szóval igen, Whitney G. nem félt használni a kliséket, akad belőle bőven a regényben. És hogy ez zavar-e? Nem. Abszolút nem. Amíg a kliséket jól kezeli az író, nekem nincs vele gondom, és ez itt is így volt.

De akkor mi vitt előre az olvasásban? Hát a humort mindenképpen kiemelném. Kifejezetten imádtam Preston és Tara levélváltásait, mert azokon a legtöbb esetben sírva röhögtem, de a párbeszédeik, vagy Tara néhány elszólása is baromi vicces lett. Szeretem azt, amikor tudok mosolyogni olvasás közben és szó szerint feldobja a kedvem egy könyv. Na itt ez történt.

A két főszereplő közti kémia dettó mindent vitt. A szexuális feszültség már az első oldalaktól kezdve jelen volt a kötetben, de egy lassan épülő románcot kaptunk, a könyv története is több évet fed le. Szerettem, ahogy az idő múlását érzékeltették a történetben, és azt is, ahogy egyre közelebb került egymáshoz Tara és Preston. Naná, hogy az első soroktól drukkolt nekik az ember, és alig vártam már, hogy végre történjen valami, és miután megtörtént, nem volt megállás, elképesztően alakult a romantika náluk.

Az író bedobott egy csavart is a könyv közepén amit nem láttam előre, de ezzel csak még jobb lett az egész történet, és tök jól sikerült vele árnyalni a karaktereket. Oké, a Prestonban beinduló hirtelen változásnál örültem volna egy-két plusz fejezetnek, de így is átélhető volt az egész, és kaptunk pár olyan cuki fejezetet, amitől majdnem elolvadtam olvasás közben. Az új szereplőt pedig nem lehetett nem imádni, annyira édes volt, hogy az valami hihetetlen.

Értékelés: 10/10

Tudom, ez most egy rövid értékelés lett, de a világért sem akarnék komolyabban spoilerezni. A lényeg, hogy ebben a történetben lesz pár klisé, de emellett tényleg szórakoztat. Elsőosztályú a humora, kedvelhetőek a főszereplői, és ami a legfontosabb, hogy teljesen kikapcsolja az embert. Amikor olvastam, iszonyatos hétvégém volt, szombaton temetésre kellett mennem, aznap este kezdtem el, és kirántott a szomorú időszakomból, emiatt pedig csak hálás lehetek az írónak.

Hogy tetszik a borító? Elképesztően szexi, és annyira jól visszaadja Preston karakterét. Ráadásul tök ötletes a háttérben megjelenő felmondólevél.

Kinek ajánlom elolvasásra? Mindenkinek, aki szereti, ha egy jó könyv kirántja a valóságból. A romantikus történetek kedvelőinek meg egyenesen kötelező.

* Elolvasnád? Szerezd be a kiadótól kedvezménnyel! *

 • Új regénnyel jelentkezett az Alapos kétely és a Barátod, Carter írója. A történetről a Blogturné Klub bloggerei mesélnek, és extra állomásokat is találhatsz. Kövesd velünk végig a turnét, és ha szerencséd van, meg is nyerheted a regény egy példányát.

 • Whitney G. hősnőjének nehéz dolga van: egy pofátlanul szexi, de végtelenül idegesítő főnökkel kell nap mint nap megbírkóznia, így bizony a szerelem és a gyűlölet elég közel kerül egymáshoz…

  Prestont dicsőítve most olyan könyvekből találtok idézetet, ahol hozzá hasonlóan szexi seggfej főnökök voltak a főhősök. A feladatod, hogy az idézet alapján felismerd mely könyvről van szó, és beírd a könyv címét a rafflecopter doboz megfelelő sorába.

  (Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)

  “Milyen csodálatos dolog is a remény! Úgy növekszik benned, akár a vadszőlő, körbefonja a szívedet és melegséggel önti el.
  Míg valaki szét nem tapossa, át nem gázol rajta. A vadszőlő indáinak szorítása ekkor egyre csak fokozódik, míg a vér már nem képes többé áthatolni a szívünkön, és akkor ez a kis jószág hamar feladja a küzdelmet.”

  a Rafflecopter giveaway

 • 10.24. – Sorok Között
  10.26. – Angelika Blogja
  10.28. – Sorok Között idézetek
  10.30. – Sorok Között borítómustra
  11.02. – Hagyjatok! Olvasok! Blog
  11.04. – Könyvvilág