Home Hírek Egy év veled – Jön magyarul a könyv, amiből romantikus film is...

Egy év veled – Jön magyarul a könyv, amiből romantikus film is készülhet!

Ma kiderült az is, hogy a Maxim Kiadó jóvoltából érkezik magyarul Julia Whelan regénye, a My Oxford Year – magyar keresztségben Egy év veled. A romantikus regény a Könyvhétre érkezik, június 13-án várható magyarul.

Ami itt még érdekes, hogy az adaptációs jogok már elkeltek, 2015-ben be is jelentették, hogy Melissa Benoist (Supergirl) és Sam Heughan (Outlander) alakítják a főhősöket, de azóta nagy a csend… Reméljük nem sokáig!

Az ​amerikai Ella Durran mindig is arról álmodott, hogy az Oxfordon tanuljon. 24 évesen végre teljesül az álma, és ösztöndíjat kap Angliába.

Ám ekkor váratlanul felajánlanak neki egy hihetetlen pozíciót egy felemelkedőben lévő politikai sztár elnöki kampányában. És ez a visszautasíthatatlan ajánlat azt jelenti, hogy a lánynak az oxfordi év végén azonnal vissza kell mennie D. C.-be. Ella próbálja minél jobban kihasználni és élvezni ezt a kevés időt, egészen addig, amíg találkozik egy goromba férfivel, akinek túl nagy a szája, és a kocsija már az első nap tönkreteszi a felsőjét.

Amikor Ella rájön, hogy az angol irodalmat nem más tartja, mint ugyanaz a férfi, akibe belefutott, Jamie Davenport, életében először arra gondol, talán mégsem az Oxford az ő helye. Azonban egy késő esti ital mellett rájönnek, olyan kapocs van köztük, amire sosem számítottak, és a kezdeti könnyed flörtből hamar valami komolyabb válik. Azonban Jamie-nek van egy fájdalmas titka, és amikor Ella kideríti, mit rejteget, azonnal érzi, hogy az egész élete meg fog változni.

A lány látszólag lehetetlen döntés elé kerül: fordítson hátat a férfinak, akit szeret, és kövesse politikai álmait, vagy maradjon Jamie-vel, együtt vészelve át a megpróbáltatásokat, amire egyikük sem készült fel. Az év vége azonban gyorsan közeledik, és Ellának el kell döntenie, hogy még mindig ugyanazok-e az álmai, mint az elején.