Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

A Disney mellett már a Sony stúdió is elkezdte kiépíteni a saját Marvel-birodalmát, mivel ők birtokolják a Pókemberhez kötődő Marvel-karakterek jogait. Az első fecske a Venom volt 2018-ban, ami elég kellemes filmélményként maradt meg bennem, a Venom 2. része pedig brutális siker a box office adatok alapján, így elmentem a moziba megnézni.

Mit is mondhatnék…. Sajnos jócskán alulmúlta a folytatás az első rész minőségét. Sokat agyaltam rajta, hogy miért nem ragadott annyira magával a film, aztán amikor poénkodósnak szánt jelenetek mentek a vásznon, és a teremben senki sem nevetett, igazából leesett. Az első részt a humora tette igazán szerethetővé, ez a humor viszont a folytatásra viszont valahogy felszívódott.

Pedig az írók érezhetően próbálkoztak, több olyan jelenete volt a filmnek amit a humorra építettek fel, de egyszerűen nem ütött a poén, nem volt vicces a jelenet. Szerintem ők ott az írószobában elképzelték, hogy „ó, ezen sírva röhögnek majd„, nálunk viszont a terem végig csendes maradt, én is maximum csak elmosolyodtam egy-egy részen, mint amikor Dan megjelent a katedrálisban, na az a szösszenet imádnivaló lett, és akadt pár mosolygós része, de nem volt olyan instant röhögős, mint az első Venom.

Ha már humorban nem ütött, adott-e mást a film? Hát… maga a történet nem volt olyan nagy szám. Előjött némi X-men feeling olyan karakterekkel, akiknek természetfeletti képességeik vannak, naná, hogy bűnözők, a főgonosz egy elítélt sorozatgyilkos volt, aki a szerelmét akarta kiszabadítani ebből a föld alatti börtönből, amit szuperképességű embereknek tartottak fent. Eközben Eddie próbálta összekapni magát, az életét, és láttuk, hogy nehezen jön ki Venommal, és ez a szimbiózis nem olyan egyszerű, mint ahogy elképzelték.

Ez minden idők legrövidebb Marvel filmje, és ez érezhető is a cselekményen. A film száguld előre, nincsenek benne üresjáratok, pörgős az egész, és emiatt akár izgalmasnak is hathatna, de sajnos nem az. A hossz miatt egy csomó dolgot nem tud megmagyarázni a film, ami azért probléma, mert sok ponton csak lestem ki a fejemből, gondolok itt például Vérontó karakterére. Tudjuk a keletkezésének a metódusát, de mégsem értem, nem kaptunk semmi infót, de még Venom földöntúli fajáról se meséltek semmit, a világot is furán tágították. Tele vagyok kérdésekkel.

Az alkotók szerették volna, ha a Venom 2. is látványos, és ez megvolt, a speciális effektek működtek, a harcjelenetek se voltak rosszak, de időnként fájóan hosszúnak és repetitívnek érződtek. Ilyen körülmények között még az olyan tehetségek is, mint Tom Hardy, Michelle Williams vagy Woody Harrelson sem tudta kihozni magából a maximumot, Hardyt például szerintem eleve rosszul rendezték, mert míg az első részben a fizikai komédia működött nála, most még az arckifejezésein sem lehetett nevetni, inkább csak fáradtnak tűnt a pasi.

Értékelés: 5/10

Mindent egybevéve a Venom 2. számomra csalódás. Hiába volt feszes, hiába a szépek speciális effektek, ha se a humor nem műkdöött, se a történet nem volt elég érdekes. Marvel-fanoknak azért ajánlom megtekintésre, pláne a stáblistás jelenet miatt, de szerintem várjátok meg a streaming premiert, mert erre nem igazán éri meg pénzt kiadni, kivéve akkor, ha a látványosabb jelenetekért odavagytok, mert azért a vásznon szépek voltak, de önmagában a látványpornó nekem nem elég, ha nincs mögötte tartalom.