Home Film és Sorozat kritika Négy gondolat a The Originals ötödik évados debütálásáról

Négy gondolat a The Originals ötödik évados debütálásáról

Múlt héten elstartolt a Vámpírnaplók-spin-off The Originals utolsó évada Amerikában, a kezdést pedig sikerült is csekkolnom a napokban. Íme, pár gondolat az első részről!

#1 – Nekem bejött az időugrás

Most hét évvel járunk a negyedik évados finálé után. Hope például már tinédzser, és annak egészen jó. Lázadó, mint az anyja, és rafinált, akár az apja. (Nem hülye, tudta ő, mi jár az átváltozással. Az apját akarta látni).

Érdekes volt az, hogy ki mihez kezdett magával hét év alatt, miként változtak az erőviszonyok, és pl. kiderült az is, kik passzolnak össze, és kik nem. Az, hogy Rebekah meg Marcel még most se jutottak közös nevezőre, igenis jelent valamit.

#2 – Hope most akkor mi az isten?

Lehet én voltam figyelmetlen, lazán benne van a pakliban, de Hope mióta hibrid? Azt hittem, ő boszorkány, nem pedig félig vérfarkas – félig vámpír meg boszorkány. Hiszen öregszik is!  Fura ez így nekem, no. De persze ettől függetlenül maga a karakter érdekes, és a színészi alakítás is bejön. Kíváncsi leszek mit forgat még a fejében Hope. De leginkább az érdekel, hogy miként akarja majd őt kihasználni Kol. Mert tuti ez jár a pasi fejében…

#3 – Klaus és Caroline <3

Sokakkal ellentétben nekem Camille nagy kedvencem volt a sorozatban, így a halálát is nagyon sajnáltam. De most, hogy megkaptuk a nagyon várt Caroline és Klaus összeröffenést, máris kezdem érteni, hogy miért kellett Camille-nak meghalnia.

A Caroline – Klaus kémia még mindig dübörög, tetszik az, hogy a lány máris milyen jó hatással van Klausra, és már most alig várom, hogy mit hoznak majd ki a duójukból.

#4 – Mi lesz még itt?

Szerettem azt, ahogy az évadnyitó felfedte azt, hogy pontosan mire is számíthatunk a záróévadban. Az ősi vámpírokat pont a testvéri szeretet tartotta mindig egyben, így az, hogy távol kell lenniük egymástól pont, hogy nehéz dió. És mint látjuk, nem is megy…

Kíváncsi leszek, hogy a Hollow újbóli elszabadulása, valamilyen újabb gonosz (netán Klaus friss ellensége) jelentik-e majd a fő gondot, vagy a New Orleansban lévő feszültségek a vámpírok-boszik-vérfarkasok-emberek között.

Spoilereket most direkt nem olvastam, de kíváncsian várom, hogy mire megy majd ki a játék a szezonban. Egy biztos, nekem eddig tetszik amit láttam, nyáron le is fogom darálni a részeket, szépen, egymás után. És már most tudom: jövőre hiányozni fog a The Originals…