Home Könyves idézetek Egy kis apróság: Íme 10 kedvcsináló idézet Erin Watt könyvéből

Egy kis apróság: Íme 10 kedvcsináló idézet Erin Watt könyvéből

Már magyarul is megjelent az utolsó Erin Watt kötet, a One Small Thing – Egy kis apróság. A regény az egyik nagy kedvencem lett idén, az értékelésemben meg is írtam miért. Most hoztam pár idézetet, hogy még inkább megjöjjön a kedvetek az olvasáshoz!

#1

„– Azon gondolkodtam, hogy mennyire szeretem a rózsaszínt.
Egymáshoz dörgölöm az ajkaimat. Tekintete követi a mozdulatot. Eszembe jut, hogy bizsergett a szám, amikor Chase az ajkaimhoz tapasztotta az övéit.
– És hogy mennyire szeretem az epret – teszi hozzá, és esküszöm, hogy látok lüktetni egy eret a nyakán.
Meg fog csókolni?
Finoman közelebb hajol.
Az én pulzusom is vágtázni kezd. Ha megcsókol, nem tudom, mit csinálok.”

#2

„Nem beszélni Chase-ről egyszerű dolog.
Nem gondolni rá? Na, az már egy egészen más történet.”

#3

„Visszatartom a lélegzetem. Szerintem ő is. Azt akarom, hogy csókoljon meg. Azt akarom, hogy hajtsa félre a fűszálakat, és inkább a keze vagy a karja, vagy a mellkasa érjen hozzám. Érezni akarom magamon a teste melegét.
– Na, és szerinted mit gondolnak a szüleid, hogy most mit csinálsz? – kérdezi végül.”

#4

„Egy ketrec sem tart örökké, Beth. Minden nap próbáltam találni egy apróságot, amiért hálás lehettem, mint például, amikor tíz perccel tovább maradhattam kint az udvaron, vagy amikor elmehettem szemetet szedni, vagy amikor fagyit kaptunk desszertre. Így tudtam megőrizni a józan eszemet: a sok szarság helyett egyetlen jó dologra koncentráltam.”

#5

„– Ha úgy viselkedsz, mint egy ostoba, meggondolatlan gyerek, akkor a szüleid úgy is fognak bánni veled – mondja Chase egyenesen. – Ennyi az egész, Beth.
Chase-nek igaza van. De…
– De én nem viselkedtem úgy, mint egy ostoba, meggondolatlan gyerek Rachel halála után, sem az azt követő két évben. Csupán az elmúlt pár hónapban csináltam hülyeségeket. – ismerem el. – A szüleim egyszerűen… túl messzire mentek. Amit az utóbbi időben csinálnak velem, az mindent felülmúl! Téboly!
– Tényleg? Na és azzal, hogy hülyeségeket műveltél, sikerült erre rávilágítanod? Megváltozott tőle a hozzáállásuk?
– Nem – felelem kelletlenül.
– Pontosan! Mert a szüleid cselekedeteit nem tudod sem irányítani, sem pedig megváltoztatni. Csak a saját reakcióidat vagy képes irányítani és megváltoztatni.”

#6

„Mindig úgy gondoltam, hogy anya az, aki képtelen túllépni Rachel halálán. Végülis ő az, aki üresen tartja Rachel kabátakasztóját és padrészét a mosókonyhában. Ő az, aki Rachel hálószobáját teljesen érintetlen állapotban tartja. Ő az, aki nem engedi, hogy legyen egy kutyám, mert Rachel allergiás volt az állatokra.
De apa az, aki még mindig tartja a haragot és a fájdalmat magában. Ő volt az első, aki Chase vérét követelte a baleset után. Apa azon igyekezett, hogy Chase-t gyilkossággal vádolják meg, aztán pedig hetekig dühöngött, amikor „csupán” gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták meg. Az lényegtelen, hogy Rachel volt az, aki kiszaladt az útra anélkül, hogy szétnézett volna. Chase vette el apától az ő kicsikéjét.
Apa sosem fog megbocsátani Chase-nek.”

#7

„Arra koncentrálok, amit irányítani tudok, és amiért élni érdemes.
Mert mindig van valami, amiért érdemes élni. Amiért hálásnak érezhetjük magunkat. Amit várhatunk.
Ez a legfontosabb lecke, amit Chase-től tanultam.”

#8

„Akarok adni neki egy búcsúcsókot, de megelégszem egy öleléssel is. Már ez is haladás. Egy hete még csak a kezemet volt hajlandó megszorítani. Karácsonyra talán még meg is puszil.”

#9

„Azzal, hogy kiálltam Chase-ért, minden osztálytársam ellenem fordult. A barátaim dühösek lettek rám. A szüleim átkutatták a szobámat, és egy életre szobafogságra ítéltek.
Ha most nyilvánosan megint Chase pártját fognám, akkor valószínűleg kiutasítanának az országból.”

#10

„– Tudom, hogy azt gondolod, hogy túlzásba viszem, de én csak megpróbállak megvédeni téged – bizonygatja apa. – Bárcsak megértenéd! A biztonsági intézkedéseket azért vezettük be, hogy gondoskodjunk arról, hogy nem kerülsz kapcsolatba a züllött aljanéppel. Ez csupán a te javadat szolgálja. Miféle apa lennék, ha nem próbálnám megvédeni az én kicsikémet?”

* Elolvasnád? Szerezd meg a kiadótól! *

 • A Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg Erin Watt szerzőpáros új regényét: One Small Thing – Egy kis apróság címmel. A magyar rajongók végre kezükbe vehetik Beth és Chase történetét, melyben kiderül, milyen mély sebeket tép fel és micsoda lavinát indít el ennek a két fiatalnak a találkozása. Kövesd az állomásokat és a játék megfejtéséért cserébe esélyed lesz megnyerni a könyvet a kiadó felajánlásában.

 • Erin Watt idézetekkel játszunk! Minden állomáson egy klassz idézet vár rátok, fejtsétek meg melyik könyvükben szerepel, és írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

  “A sors keze a gyengéknek való: azoknak, akiknek nincs elég hatalmuk vagy kitartásuk, hogy kihozzák az életből, amit akarnak.”

  a Rafflecopter giveaway

 • Blogturné Klub
  06.05 Kelly és Lupi olvas
  06.08 Pandalány olvas
  06.11 Readinspo
  06.14 Sorok között
  06.17 Sorok között idézetes extra