Home Könyvkritika Könyvkritika: Jennifer L. Armentrout – Wicked: Megveszekedett

Könyvkritika: Jennifer L. Armentrout – Wicked: Megveszekedett

Ó, egy tündéres regény mindig jöhet, különösen ha Jennifer L. Armentrout a szerzője, így kérdés nélkül repült a kívánságlistámra a regény. Olvasás közben nem is csalódtam, de nem ez lett a kedvenc Armentrout-regényem. A folytatást viszont tuti elolvasom, mert az utolsó harmada magasra tette a lécet.

* Elolvasnád? Szerezd be a kiadótól kedvezménnyel! *

A történet főhőse a 19 éves Ivy, aki egy, az emberektől eltitkolt csoport tagja. Az a feladata, hogy vaskaróval megölje a Földön lévő tündéreket, mielőtt azok elkezdenek táplálkozni az emberekből. Ivy súlyos terhet cipel: a szerelme és a szülei három éve meghaltak, tündérek ölték meg őket, és ezt még mindig nem dolgozta fel igazán.

A könyv elején Ivy súlyos felfedezést tesz: nem csak sima tündérek, hanem sokkal erősebb őstündérek is vannak még a Földön, akik a Napéjegyenlőségkor ki akarják nyitni a gondosan elrejtett kaput, ami lezárja a mi világunktól a tündérek birodalmát. Ivy tudja, hogy meg kell állítania őket, ebben van a segítségére a Rend új tagja, Ren, aki nemrég érkezett a városba. A pasi felettébb jóképű, kedves, jópofa és hamar megdobogtatja Ivy szívét, pedig Ren rengeteg titkot rejteget…

Ez a regény egyértelműen a YA és a NA között táncol. A karakterek egyértelműen YA-feelinget keltenek az emberben, leginkább az érzelmi szintjük alapján, az ábrázolt szituációk dettó, viszont akadnak érzéki erotikus jelenetek is, emiatt is került a Zafír Pöttyösök közé a kötet.

Armentrout a világok megteremtéséhez mindig is nagyon értett, és ez most is tök jól átjön. Örülök hogy most a tündérekkel foglalkozunk, és ügyesen is lettek ábrázolva, különösen a múltbéli jelenetekkel, és a rész végén lévő csattanóval vegyítve. A mitológia is tök jól átjött, és igazán érződik a tét is a történetben, ugyanis senki sem akarhatja, hogy az a kapu kinyíljon, és átjöjjenek a veszélyes őstündérek, akiktől semmi jó nem származhat. Így a cél mindenképpen adott volt a kötetben, hogy mit is akarunk elkerülni.

A gond inkább a tempóval volt. Az utolsó harmadnál indul be igazán a cselekmény, az első bő kétszáz oldal inkább csak felvezetés volt, amiben a világot és a karaktereket ismertette Armentrout, no és alakult az Ivy & Ren románc, nyilván. Ez a hosszú felvezetés viszont elhozta azt is, hogy sokáig egy helyben toporgott a könyv. Az utolsó harmad szerencsére már hozta az Armentrout-színvonalat.

Nagyon szerettem azt, ahogy Armentrout a rejtélyeket és az infókat adagolta. Merle karaktere például telitalálat, és még több mindenre vagyok kíváncsi nála. Ren titka is ötletes volt, és az is, ami utána történt. Amikor a srác megnyílt a múltjával kapcsolatban, ott végleg elvesztem, és ott szerettem bele igazán a srácba. A könyv közepén azért lehetett sejteni, hogy mi fog történni a végén, és tök jó volt végig agyalni azon, hogy ki az áruló, ki lehet a féltündér. Armentrout pedig ügyesen sejtetett dolgokat, sok helyen félrevitt, a meglepetés pedig garantált volt, miközben további válaszokat várok.

Ami a főhősök karakterét illeti, imádtam, hogy Ivy ennyire badass tud lenni, jó beszólásokat kaptunk, miközben a gondolatait és az érzelmeit is jól átadta az író. Ren egy kicsit talán tipikus, de azért bőven szerethető Armentrout-álompasi volt, a jó humorú, jóképű-típus. A páros viszont tök jól működött, szerettem, hogy mennyire egyenesek egymással, nincsenek játszmák, a kémia pedig végig izzott köztük.

A kedvenc mellékszereplőm viszont a kis brownie lett, azaz Tink. Baromi cuki beszólásai voltak, a jelenet, amikor egy serpenyővel akarta megvédeni Ivyt az egyszerűen maga volt a tökély. Rengeteget mosolyogtam rajta, és szerettem a kapcsolatát is Ivyval, mert tök ügyesen átjött, hogy mennyire mély a barátságuk, és mit jelentenek a másiknak. Tinkből egyszerűen sosem elég.

Értékelés: 8/10

Armentrout ezúttal a tündérek világába repített el minket. Sok mindent szerettem az utazásban, mint a főhősök karakterét, Tinket, a megalkotott világot, de leginkább a könyv utolsó harmadát, kár, hogy az eleje kicsit lapos volt, de szerencsére Armentrout sodró lendülete megmentette. Mindenesetre érzem én, hogy ez még ennél is sokkal jobb lesz, várom a folytatást, pláne ilyen függővég után.

Hogy tetszik a borító? Az ötletet imádom, a modelleket dettó, a kivitelezés kicsit laposnak tűnik. Kár, hogy most nem készült filmes borító, mert tök jól eltalálták a négy főszereplő színészt.

Kinek ajánlom elolvasásra? Ha szereted Armentrout könyveit, vagy a tündéreket, ezt se hagyd ki!

* Elolvasnád? Szerezd be a kiadótól kedvezménnyel! *

 • A Passionflix nemrég mutatta be az első Jennifer L. Armentrout könyvadaptációt, a Wickedet, aminek örömére a regény nálunk is megjelent. Az extra állomásokkal felturbózott turnén te is megismerheted Armentrout tündéres történetét!

 • A Passionflix nemrég adaptációt készített a regényből, a mostani nyereményjátékunk is ehhez kapcsolódik. Minden állomáson találtok egy képet a film valamely színészéről, de kit is alakít? Írjátok be a karakter nevét a rafflecopter doboz megfelelő sorába!

  (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

  a Rafflecopter giveaway

 • 06.07. – Sorok Között értékelés
  06.10. – Dreamworld extra állomás
  06.12. – Fanni’s Library értékelés
  06.14. – Fanni’s Library extra állomás
  06.16. – Dreamworld értékelés