Home Könyvek listák Filmajánló: 5 kihagyhatatlan könyvadaptáció

Filmajánló: 5 kihagyhatatlan könyvadaptáció

Valamilyen szuper filmet néznétek a hétvégén, de nem tudjátok mi mellett döntsetek? Nos, íme, 5 kihagyhatatlan könyvadaptáció, amit bátran ajánlom nektek is megtekintésre.

Ha WTF élményre vágysz…

Kegyetlen játékok: Bizony, Sarah Michelle Gellar, Reese Whiterspoon és Ryan Philippe klasszikusa is könyvadaptáció, méghozzá a Veszedelmes viszonyoké.

A sztori szerintem tele van WTF pillanatokkal, sokszor el se akartam hinni, hogy ezt most tényleg megteszik ez a szemét testvérpár, akiknek az a heppjük, hogy elcsábítanak embereket, és ezzel tönkre is teszik őket. A színészi alakítások is egészen elképesztőek, a film lezárása pedig mindent visz.

Ha egy kultikusra vágysz vágysz…

Forrest Gump: A valaha készült egyik legjobb film, ami Winston Groom azonos című regénye alapján készült, noha sok az átírás az eredetihez képest.

Szerintem senkinek sem kell bemutatnom ezt a csodás filmet, sem a leghíresebb mondatát: “Fuss Forrest, fuss“. Gyanítom, legalább egyszer legalább láttuk ezt a különleges történetet, ami bemutatja, hogy minden ember különleges, egyedi és csodás tetteket vihet véghez. Még az is, akit elsőre értelmi fogyatékosnak néznénk. Varázslatos történet ez az elfogadásról.

Ha sírnál egy kicsit…

Ha maradnék: Bizony, néha van olyan, hogy az ember csak azt szeretné, hogy megérintse őt egy film érzelmileg. A Gayle Forman könyvéből készült Ha maradnék ehhez is tökéletes.

A sztori középpontjában egy fiatal lány, aki balesetet szenved, és meghal a családja. A lány élet és halál között lebeg, és döntenie kell: meghal a családjával együtt, vagy élni fog, többek között a szerelméért.

Ha egy izgalmas filmre vágysz…

Nerve – Idegpálya: Ami engem illet, ez lesz a hétvégi filmválasztásom. Még nem láttam, de csupa jót hallottam Jennine Ryan regényének az adaptációjáról. Sőt, sok helyen azt olvasom, hogy jobb, mint a könyv.

A főszerepben Emma Roberts és Dave Franco, a sztori szerint ők belekverednek egy nagyon veszélyes internetes – virtuális játékba, ami könnyedén az életükbe kerülhet.

Ha egy felkavaróan csodálatos filmet néznél…

A segítség: Akárcsak a Forrest Gump, ez is simán az egyik legjobb film, ami valaha készült. Az alapot Kathryn Stockett azonos című könyve szolgálatta.

A történet a ’60-as évekbe kalauzol, az amerikai Dél egy tipikus kisvárosába, ahol a feketék borzalmas elnyomás alatt élnek, és csak szenvedés az életük. Ide érkezik vissza az Emma Stone által alakított hősnő, hogy magával hozza a változást. A legendás tehetségű Viola Davis, Octavia Spencer és Jessica Chastain játéka is érdemes csekkolni.