Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

2023-ban csak azért is várólistát csökkentek!

Azt hiszem, a legtöbb könyvmoly küzd egy betegséggel, amit talán leginkább a “hörcsög üzemmód” szóval írhatnék le. Akció van, netán csak jó napunk, és becsúszik egy-egy könyv, amit nézegetünk, örülünk, és megy fel a polcra. Aztán vagy levesszük… vagy nem. A várólista csökkentés kihívás pont ezért jött létre, hogy a polcunkon lévő regények is elolvasásra kerüljenek, és ne mindig az újdonságok domináljanak olvasás során. És hát, ez a kihívás nekem éppen emiatt kifejezetten szimpatikus.

Nem ez az első alkalom, hogy belevágok a várólista csökkentésbe, de most először érzem azt, hogy sikerrel fogok járni, mert érzésem szerint most sikerült olyan címeket összegyűjtenem, amikre tényleg nagyon kíváncsi vagyok.

Két listát állítottam össze: a fő listán 12 könyv szerepel, elsősorban ezeknek az olvasása szerepel a tervek között. Az alternatív listán 10 kötet szerepel, ami arra az esetre lesz jó, ha a fő lisáról valami nem tetszene és félbehagynám, vagy csak kedvem ne lenne hozzá.

A kihívás lényege az, hogy a várólistámról legalább 12 könyvet elolvassak. Nos, kíváncsian várom miként haladok majd velük. És mely köteteket választottam ki? Megmutatom!

FŐ LISTA – 12 KÖNYV

Bridget Collins: A könyvkötő – Kemény táblás kiadásban a polcomon van már a kötet. Bevallom, kicsit tartok tőle, mert szépirodalmi beütése van, ellenben LMBTQ regény, szóval csak tetszeni fog!

Cassandra Clare: Aranylánc – Imádom az Árnyvadász könyveket, és bánt is, hogy elmaradásom van, szóval idén mindenképpen szeretném legalább az Aranyláncot elolvasni. Különösen mert nagyon szerettem a Pokoli szerkezeteket.

E. Lockhart: A hazudósok családja – A hazudósok az egyik kedvenc könyvem, ez pedig az előzménye. Miután újraolvasom A hazudósokat, jöhet a szülők története is.

Holly Black: Átokvetők 1. – Már a teljes sorozat a polcomon van, és én annyira szerettem Blacktől a Kegyetlen herceg sorozatot, hogy ennek is esélyt akarok adni, hiába mondják sokan, hogy nem annyira jó, mint Jude-ék története.

Jennifer L. Armentrout: Titan 2. – Az első részt annak idején nagyon szerettem, a folytatás is évek óta a polcomon van. Itt az idő a folytatásra!

Jennifer L. Armentrout: Originek 2. – Több, mint egy éve tologatom, hogy elolvassam, pedig már a Luxen sorozatban is imádtam Lucöt, és a The Darkest Star is tetszett. Idén el kell olvasnom!

Jennifer Lynn Barnett: Örökösök viadala – „Mindenki” ezt olvassa, rengetegen szeretik, én pedig tökre kíváncsi vagyok, hogy mi ez az imádat. Szóval, visz előre a hype, legalábbis remélem.

Meg Cabot: Mediátor 1. – A Netflix számára elkeltek a megfilmesítési jogok, én pedig évek óta szemezek ezzel a sorozattal, szóval itt az idő, hogy végre elolvassam.

Serena Valentino: Minden gonoszok úrnője – Szerettem ezeket az átírt Disney történeteket, és ebben a sorozatban kifejezetten tetszik, hogy gonoszok vannak a középpontban, úgyhogy egy év után ez a kötet is sorra kerülhet.

Rainbow Rowell: Csak így tovább – Már a megjelenéskor megvettem ezt a könyvet, de még nem tudtam elolvasni. Rowell eddigi írásait zömében szerettem, ez ráadásul LMBTQ fantasy is, olyan nincs, hogy ne jöjjön be!

Rick Riordan: Az elveszett hős – Annyira szerettem a Percy Jackson sorozatot, hogy szeretnék tovább haladni a Félvér Tábor Krónikákkal. Szerintem ezt is imádni fogom, és nem csak Nico miatt.

Tracy Wolff: Sóvárgás 2. – Az első rész a második kedvenc fantasym volt 2022-ben, nem is értem, hogy miért nem olvastam még el a Vonzódást.

ALTERNATÍV LISTA – 10 KÖNYV

Amélie Antoine: Miért? – Ez egy nagyon komoly témákat taglaló Young Adult kötet, amire már a megjelenésekor felfigyeltem. Szerintem fájni fog az olvasás, de néha ilyen is kell.

Cassandra Clare: Vaslánc – Van egy olyan érzésem, hogy annyira fog tetszeni az Aranylánc, hogy máris rátérek a folytatásra. De mivel mindkét kötet extrán hosszú, ezért őt inkább csak az alternatív listára tettem.

Jennifer L. Armentrout: Originek 3. – Itt is azt érzem, hogy annyira tetszeni fog a második rész, hogy rögtön repülök majd a harmadikra.

Julia Quinn: Tisztességes ajánlat – Benedict Bridgerton sem a sorozatban, sem a könyvekben nem ragadott eddig magával, de szeretek sorban haladni, így ezt a sztorit sem hagyom ki.

Julia Quinn: Mr. Bridgerton csábítása – Rá viszont nagyon kíváncsi vagyok, már csak azért is, mert Penelope és Colin nagy kedvenc. Jó lenne még a Netflixes sorozat előtt elolvasni.

Manon Fargetton: Tíz nap a világvége előtt – Egy jó kis disztópia mindig jöhet, ez ráadásul Európában játszódik, szóval a listán van a helye. Ráadásul a francia regényeket imádom.

Marie-Aude Murail – A lélekdoki 2. évad – Az első részt imádtam, mert különleges és egyedi az, ahogy ez a pszichológus kapcsolódik a kis pácienseivel. Érdekel milyen élettörténetek várnak még ránk.

Meg Cabot: Elhagyatva – Tizenkét éve már, hogy Meg Cabot úgy döntött vámpíros történetet ír. Őszintén, fogalmam sincs, hogy ez most mennyire lett jó, vagy rossz, de kíváncsi lettem.

Michelle Obama: Így lettem – Szeretek memoárokat olvasni, mert sokszor inspirálóan hatnak rám. Michelle személyisége kifejezetten szimpatikus, ő az első színes bőrű First Lady, érdekel az út, amit bejárt.

Stephen King: Az írásról – Már legalább tizenöt éve, hogy utoljára Kingtől olvastam. A Cujónál engedtem el őt, mert az olvasása után hetekig féltem a nagy kutyáktól. Mindenesetre ez is a zsenialitását dicséri, engem pedig érdekel, hogy a mester mit tud mesélni az írásról.


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading