Home Könyvek listák Íme 6 szuper regény, amiben tündérekről olvashatsz

Íme 6 szuper regény, amiben tündérekről olvashatsz

Mese nincs, napjainkban a tündérek egyre inkább “divatba jöttek” a könyvek terén, de persze már régebben is jelentek meg imádnivaló tündéres kötetek.

A mostani listában az olyan sokak által imádott sorozatok, mint a Tüskék és rózsák udvara, a Vastündérek, a Spiderwick Krónikák vagy a Kegyetlen herceg nem kap helyet, viszont sok más tündéres kötet, amit talán kevésbé ismertek, igen. Íme!

Artemis Fowl sorozat (Eoin Colfer)

A könyvekből Disney film is készült. A főszereplő a 12 éves Artemis Fowl, egy zseniális lángelme, akire durva kalandok várnak, miután egy tündért foglyul ejt… A könyveket még nem olvastam, a filmben zseniálisan elevenedik meg a tündérek társadalma és világa, ráadásul a történet is érdekes volt.

Illangók (Eszes Rita)

Bizony, magyar regény is van a listán. A két főhős, Mark és Patrick Erdélybe kerülnek, miután megörökölnek egy kastélyt, ami megannyi titkot rejteget, és vár rájuk a szerelem is. A könyvben megelevenednek az erdélyi ősi legendák, és a tündérek is feltűnnek a színen.

Természetfölötti trilógia (Kiersten White)

Ez az egyik kedvenc YA sorozatom, amibe leginkább a humora miatt szerettem bele. A könyvekben számos faj megjelenik, de a tündérek szerepe részről részre hangsúlyosabb, és nem csak azért, mert a hősnő, Evie egy tündérrel jár. Aki aztán megismer egy helyes alakváltót, Lendet, utána pedig egy sötét jóslatot, és nem is sejti milyen kalandokba kerül.

Stepsister – Egy sötét mese (Jennifer Donnelly)

A Hamupipőke retelling története az egyik “gonosz nővérre”, Isabelle-re koncentrál, és az ő szemszögéből mutatja meg, hogy mit jelentett annak idején lánynak lenni, amikor még keményebb társadalmi elvárásokat támasztottak a lányokkal szemben. Imádtam ezt a regényt, minden egyes sora kincs. A tündérek itt mellékszálon jelennek meg, de ez is csempész némi izgalmat a történetbe. Nem is keveset.

Tündérszerelem (Cyn Balog)

Ez volt az első YA regény, amiben tündérekkel találkoztam, és annak idején nagyon szerettem, minden hibájával együtt. A történet két legjobb barátról szól, akik erőteljesebb érzéseket is éreznek a másik iránt, aztán kiderül, hogy az egyikük tündér és vissza kell térnie a tündérek világába, hogy uralkodjon.

Wicked (Jennifer L. Armentrout)

Az imádott Armentrout új regénye, a Wicked nemrég jelent meg. A történet főhőse Ivy, egy tündérvadász lány, akinek a feladata, hogy a tündéreket visszajuttassa a birodalmukba. Nem is sejti, hogy mekkora veszély fenyeget az emberekre, ráadásul megérkezik az életébe egy srác is, akibe beleszeret. A regényben minden benne van, amitől Armentrout írásait szeretni lehet, várom a folytatást. A filmadaptáció a Passionflixen már elérhető.