Home Hírek Jön magyarul Margaret Atwood debütáló regénye, Az ehető nő!

Jön magyarul Margaret Atwood debütáló regénye, Az ehető nő!

A Szolgálólány meséjével egy életre beírta magát a történelembe Margaret Atwood. Itthon a Jelenkor Kiadónál folyamatosan érkeznek magyarul az írónő könyvei, 2020. április 8-án pedig megjelenik Atwood 1969-ben debütált első könyve, Az ehető nő.

Ismerve Atwood stílusát nagy eséllyel ez a több, mint ötven éves könyv is ugyanolyan friss és üde lehet, mint az eddigiek voltak. Kíváncsian várom, ezt biztosan olvasni fogom. A magyar borító pedig valami egészen zseniális, imádom!

Margaret Atwood – Az ehető nő

Marian nem akar mást, csak normális életet, és ehhez szinte mindene meg is van: állása egy piackutató cégnél, barátnőjével közösen bérelt lakás, és Peter, aki kissé unalmas, ám megbízható társ. Amikor a férfi megkéri a kezét, Marian családja és ismerősei legnagyobb örömére engedelmesen igent mond. De az eljegyzést követően a lányt különös gondolatok kerítik hatalmukba. Úgy érzi, mintha belső énje és a teste lassan elválna egymástól, és képtelen enni, hiszen ő maga is csak egy felfalni való áru…

Margaret Atwood első regényében már ott találjuk a kanadai szerző egész életművének kulcsmotívumát és központi témáját: a nők társadalmi helyzetének és lehetőségeinek együttérző vizsgálatát és értő kritikáját. Az 1969-ben megjelent történet sok tekintetben azóta sem vesztett aktualitásából. Az ehető nőt, az észak-amerikai feminista próza egyik megalapozó művét végre magyarul is kézbe vehetik az olvasók.