Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Ajánló: 6 sorozat a Netflixen, ahol szuper LMBT karakterekkel találkozhatsz!

A Netflix szerencsére az a streaming szolgáltató, ami elég sok sorozatában szerepeltet LMBT karaktereket, ráadásul nem is „alibi szinten, hogy legyenek„, hanem komoly történetszállal, amik sokat hozzáadnak az adott sorozat minőségéhez.

Most 6 olyan sorozatot ajánlok, amiben a főszereplők között találtok a saját neméhez (is) vonzódó karaktereket. A címek között akad több könyvadaptáció is, mert mindig klassz, ha egy regény a képernyőn is megelevenedik. Ó, a Shadowhunters szándékosan maradt ki, úgy hiszen Malec párosát senkinek sem kell bemutatni!

13 okom volt

A sorozat főbb szereplői közül több LMBT karakter is van, például a leszbikus Courtney, aki bármit megtett volna, hogy az orientációja titok maradjon, és így sajnos ő is oka volt annak, hogy Hannah megölte magát.

Courtney útja az elfogadás kapcsán gyönyörű lett, de a kedvenc LMBT szálamig a negyedik évadig kellett várni, amikor kaptunk egy iszonyú cuki párost, akinek az egyik tagjáról csak akkor derült ki, hogy biszexuális. Ez a páros pedig annyira jó lett, hogy kábé csak miattuk érte megnéznem az utolsó évadot. Annyi de annyi imádnivaló jelenetük volt, na és az a tánc! Ahw!

A rivaldafény ára

Az egyik főhősünk Shane, aki a balett iskola egyik tehetséges növendéke. Shane kénytelen szembenézni minden stigmával, ami a meleg balett táncosokat kíséri: nem elég férfias, nem elég ügyes.

A srác ezekkel küzd, és a szerelemmel is, ugyanis belezúg a legjobb barátjába, aki ugyan hetero, de engedi, hogy Shane játsszon vele, ha éppen kedve van hozzá. Az első évad szépen megmutatta Shane fejlődését, ahogy teret enged az igazi szerelemnek az életében, és a balettben is szembenéz a stigmákkal. Nekem ő lett a kedvenc szereplőm, többek között azért is, mert annyira jó fej és vicces srác.

Dash & Lilly

A hősnő testvére, Langston kapcsán kaptunk LMBT szálat a sorozatban. Langston az a tipikus scene stealer-karakter, aki bár nem kapott sok játékidőt, de abban a kevésben is megmutatta azt, hogy mennyire erős karakter, és milyen nehéz számára az, hogy a neveltetése, a származása, a tradíciók, a nagyapja és a benne munkálkodó félelem mennyire megnehezítik azt, hogy megmaradjon egy párkapcsolatban és engedje magának a boldogságot. Na ezt szerintem klasszul mutatta meg a sorozat, alig várom, hogy a második évadban hogyan alakul Langston sorsa

Hollywood

A sorozat Hollywood aranykorát mutatja be, a II. világháború után járunk. Az alapkérdés az, hogy mi történt volna, ha már akkor bemutatnak egy olyan filmet, ahol egy fekete nő és egy fehér férfi szerelme a téma. Na és mi lett volna, ha már akkor coming outol két szerelmes férfi?

Az LMBT szál érdekessége, hogy a valóban élő, és a melegségét egész életében titkoló Rock Hudson az egyik főhős, akinek még álházassága is volt. Itt a sorozatban viszont Rock egy kezdő színész, aki belezúg egy fekete bőrű íróba, és így duplán nehéz a párkapcsolatuk. Az út amit bejárnak viszont ahw! Ó, hogy én mennyire imádtam ezt a sorozatot!

No Good Nick – A kakukkfióka

Itt egy másik kevésbé ismert sorozat. A Melissa Joan Hart főszereplésével készült szitkomban egy tolvaj lány épül be egy családhoz, az indítékai amúgy idővel kiderülnek, és nagyon erős lesz ez a szál, meg úgy eleve a sorozatot is imádtam. Különösen miután az idősebb testvér, Jeremy bevallotta, hogy meleg. A coming out pedig plusz kifejtést is kapott, a kreátorok pedig nagyon szépen és hitelesen mutatták be ezt, és a szerelemre találást is. Oké, kicsit talán szirupos lett, de néha kell ilyen is az ember lelkének.

Trinkets – Csecsebecsék

A sorozat három olyan lány barátságát mutatja be, akik egy anonim tolvajok gyűlésen találkoznak, de egy suliba járnak. Az egyik tolvajunk a frissen a városba költöző Elodie, aki leszbikus. Amit itt nagyon szerettem, hogy nem a coming outra koncentrál a sorozat, az, hogy Elodie leszbikus nem téma, csak az élet része, a dráma inkább a lopásból, a barátságból és az első szerelmekből fakad.